zaterdag, maart 19, 2005

Mmmmmm....Miranda ! (B)

Zomaar een zaterdagmiddag. Time for lunch. Maar waar en wat? Deze keer gaan we internationaal. Friet, verse friet, dat gaat het worden! De beste frieten schijnen ze in Belgie te maken, dus de bestemming is Oud-Turnhout. Om precies te zijn, Frituur-Restaurant "Miranda" aan de Steenweg op ravels 186. Altijd open, behalve maandag en dinsdag.

Miranda's tentje is niet moeilijk te vinden, even de ogen open houden als je door Oud-Turnhout vliegt. Aan het einde, bij het het bord Frituur Miranda en de blauwe P, stoppen en parkeren. Deze dame heeft voldoende parkeergelegenheid.

Deze tent bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes, de frituur en het restaurant. Beide delen zien er netjes uit. De test van vandaag gaat over het frituur gedeelte. Tijd om te bestellen, 2 grote friet met belgische mayonaise, een garnalen croquet, een gefrituurde look worst, en twee blikjes cola.
Waarom een grote friet? Deze keuze was eigenlijk niet het formaat maar het bedrag. Te weten , 1,25 , 1,50 of 1,75. En laten we eerlijk zijn, 1,75 is niet teveel voor een grote friet.

De, overigens niet onaantrekkelijke, lieftallige dame gooide meteen de gevraagde spullen in het vet. Na enkele minuten begon deze dame, nadat ze gecheckt had of we zout over de frieten wilden, twee bakken te vullen die te groot zijn voor deze wereld. Zonder gein, deze bakken zijn een dubbele grote friet, volgens Nederlansche maatstaven. De kwaliteit? TOP, helemaal goed. Wij hadden beiden spijt dat we saus op onze frieten hadden, puur en zo lekker. De rest is mij allemaal ontschoten, maar de friet is helemaal goud. De volgende keer zal ik wat meer aandacht besteden aan de rest. Maar voorlopig ben ik nog aan het na genieten van deze geweldige bak friet. Voor mij met stip in de top 10 van frituren !

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu op www.eetclub.com

Sid Frisjes zei

Ha, Miranda op een steenworp van mij thuis! Blijkbaar ben ik niet de enige blogger die het over deze geweldige frituur/resto heeft.

Anoniem zei

Is het waar dat je er woestijnfrietjes kan krijgen?

[img]http://img684.imageshack.us/img684/6863/frituurmarinda.jpg[/img]