zaterdag, maart 19, 2005

Mmmmmm....Miranda ! (B)

Zomaar een zaterdagmiddag. Time for lunch. Maar waar en wat? Deze keer gaan we internationaal. Friet, verse friet, dat gaat het worden! De beste frieten schijnen ze in Belgie te maken, dus de bestemming is Oud-Turnhout. Om precies te zijn, Frituur-Restaurant "Miranda" aan de Steenweg op ravels 186. Altijd open, behalve maandag en dinsdag.

Miranda's tentje is niet moeilijk te vinden, even de ogen open houden als je door Oud-Turnhout vliegt. Aan het einde, bij het het bord Frituur Miranda en de blauwe P, stoppen en parkeren. Deze dame heeft voldoende parkeergelegenheid.

Deze tent bestaat eigenlijk uit twee gedeeltes, de frituur en het restaurant. Beide delen zien er netjes uit. De test van vandaag gaat over het frituur gedeelte. Tijd om te bestellen, 2 grote friet met belgische mayonaise, een garnalen croquet, een gefrituurde look worst, en twee blikjes cola.
Waarom een grote friet? Deze keuze was eigenlijk niet het formaat maar het bedrag. Te weten , 1,25 , 1,50 of 1,75. En laten we eerlijk zijn, 1,75 is niet teveel voor een grote friet.

De, overigens niet onaantrekkelijke, lieftallige dame gooide meteen de gevraagde spullen in het vet. Na enkele minuten begon deze dame, nadat ze gecheckt had of we zout over de frieten wilden, twee bakken te vullen die te groot zijn voor deze wereld. Zonder gein, deze bakken zijn een dubbele grote friet, volgens Nederlansche maatstaven. De kwaliteit? TOP, helemaal goed. Wij hadden beiden spijt dat we saus op onze frieten hadden, puur en zo lekker. De rest is mij allemaal ontschoten, maar de friet is helemaal goud. De volgende keer zal ik wat meer aandacht besteden aan de rest. Maar voorlopig ben ik nog aan het na genieten van deze geweldige bak friet. Voor mij met stip in de top 10 van frituren !

vrijdag, maart 18, 2005

Pizzatent nr. 1. Pizza Ricco

Even een kleine inleiding. Ik moet op voorhand zeggen dat dit mijn vaste leverancier is. Ricco, is een drietal jaren geleden begonnen in Den Bosch. Ik heb Ricco leren kennen door een foldertje in de bus. Lees ik die folders? Nou, wel als ik niet tevreden ben over een dienst/product en opzoek ben naar iets anders. Ik had het wel gehad met die domino's pizza's. Zowel qua prijs als qua smaak. Zodoende, onder andere, eens bij Ricco een bestelling geplaatst. Nu kan ik wel deze gehele periode gaan beschrijven, maar dat ga ik niet doen.
Je bent tenslotte zo goed als je laatste pizza....

Goed, het is vrijdag. Pizza-test-dag. Mijn keuze is gevallen op de large "Pizza picante" met als toppings; tomaat, kaas, salami, gehakt, ui en pepers. Dit alles voor de mooie prijs van 9,60. Bestellen maar, niet via internet, maar gewoon via de telefoon (073-6230237). De beller is tenslotte vaak sneller.
En inderdaad, direct verbinding, bestelling doorgegeven, verwachte levertijd 30 min. Ik wacht af. Geen leugens, in 32 minuten staat de pizza-man aan mijn deur. Doos is niets speciaals, geen logo etc, standaard pizza-doos.
Goed, en hier gaat het tenslotte om, de Pizza. First look, niet slecht, veel salami, gehakt en pepers. Temperatuur is goed, lekker warm. Stukken zijn netjes gesneden, bodem geen karton...
Nu de echte test...hap ! Met deze pizza is eigenlijk niets mis. Kaas, tomaat,deeg etc zijn goed in verhouding. Dit is een lekkere pizza. (nogmaals, dit is mijn persoonlijke mening!). Zeker, als ik ook nog een keer naar de rekening kijk...BIG value for money !!!!


De beste Pizza van 's-Hertogenbosch

Het eerst project voor deze site "zonder naam" is redelijk eenvoudig.
De beste Pizza van 's-Hertogenbosch. Aangezien je geen pizza gaat eten, is de mogelijkheid tot afhalen/bezorgen een must om mee te kunnen doen. Verder zijn er geen eisen.
De test zal lopen tot 1 augustus. Dit moet mij voldoende tijd geven om de meeste tenten te testen. Tips of afraders? Gooi ze maar in de comments.

Waar gaat het over?

Goede vraag, het zal gaan over eten en alles wat daarbij komt kijken. Wat bedoel ik hiermee? Als ik een snackbar, bistro, restaurant, kroeg, mes, mixer, espresso, pan of wat dan ook goed of slecht vind, dan zal ik er iets over schrijven. Verwacht geen onderbouwingen, onderzoeken, grondige testen...nee, wat u hier leest is mijn mening (of die van de andere schrijvers). Niets meer en niets minder. Dit is dan tevens ook de disclaimer van deze site.

Okidokie.....

Goed, met de beperkte kennis die ik heb, zal ik het voorlopig met deze lay moeten doen. Het plaatje zal spoedig vervangen worden door iets beters. Ach, ik moet toch ergens beginnen.