zaterdag, december 08, 2007

Frituur Miranda vs. Frituur Chalet

Frituur Chalet, Steenweg op Ravels 122Z, Oud-Turnhout, +31(0)14 43 74 52
Eten/Drinken
: 8,5
Bediening: Erg vriendelijk, snel en vakkundig
Sfeer: Denk aan een Belgisch frietkot, maar dan iets netter
Prijs
: Daar kan je niet voor naar McD

Beschrijving: Op weg naar Turnhout en geen frietje bij Miranda? Nee, niet en nooit meer. Een paar weken geleden zijn wij traditiegetrouw even gestopt bij Miranda voor een portie heerlijke frieten, echter de reden om hier te stoppen is verdwenen...Ondanks dat alle overige factoren nog steeds aanwezig zijn bij Frituur Miranda is het belangrijkste gewijzigd, de Frieten. Miranda zelf probeerde het nog enigszins goed te praten met "Slechte aardappelen etc.etc.."
Deze argumenten gaan er, net als de frieten, bij mij niet meer in!


Dus wat doen we als we van Tilburg richting Turnhout rijden? We klikken de richtingaanwijzer naar rechts als we Miranda passeren en parkeren 400 meter verder bij Frituur Chalet.
Le Roy est mort, Vive le Roy! Geen fancy pand of wat dan ook, gewoon een eerlijke Belgische Chalet. Een vluchtige blik op de ongebakken frieten stemt ons hoopvol. Het lijken verse frieten, wat de eigenaar (Guy?) ons later nog eens met hand en voeten duidelijk maakt door te melden "we schillen ze nog steeds zelfs". Dit proef je inderdaad, dit zijn heerlijk verse frieten. Mooie porties met voldoende mayonaise. Om de test naar een hoger level te tillen bestel ik nog een portie stoofvlees. Dit komt op een echt bord en overtreft mijn verwachtingen qua smaak. Een minpuntje is dat door het serveren op een koud bord de stoof snel afkoelt. Dit mag echter de snackexperience niet drukken en wij verlaten deze nieuwe frietkoning met een goed gevoel. Bye Bye Frituur Miranda, Hello Frituur Chalet!