zaterdag, juli 08, 2006

Eetclub: De Eters!

donderdag, juli 06, 2006

Gezamelijke post

Vandaag op uitnodiging een gezamelijk diner in Hoeve "BBB". Oftewel bij René thuis. We beginnen met heerlijke hapjes in de vorm van Vitello Tonnato rolletjes, gemarineerde haring en een soort van gekruid brood met Tomatentapenade met olijfolie en Parmezaanse kaas. Als hoofdgerecht heeft onze gastvrouw wat overheerlijke slibtongetjes klaargemaakt, vergezeld van een overheerlijke salade met hollandse garnalen en avocado. En als toet hebben we nog het enige dagen geleden gezamelijk in eigen keuken bereide citroenijs. Overheerlijk allemaal en vooral erg gezellig. Gastvrouw en -heer: Nogmaals bedankt!

woensdag, juli 05, 2006

Wel te warm, niet te moeilijk

Mijn god wat een hitte hè?! De zin om ook maar enige inspanning te leveren verdwijnt letterlijk als sneeuw voor de zon. Daarom vandaag een super makkelijk maaltje in elkaar geflanst: IJsbergsla-stamppot met een krokant gebakken 'boomstammetje' en wat gegrilld knoflookbrood. Met als groente een verse salade van Cherry tomaatjes, komkommer en uitjes met daarover een honing-mosterd dressing. Uiterst eenvoudig dus, maar eveneens uiterst lekker. Zo, en nu na het eten weer heel erg stil gaan zitten, dan heb ik het minste last van de hitte. Nou vooruit, een ijsje kan er altijd nog wel in!

dinsdag, juli 04, 2006

Eigenlijk had het pizza moeten zijn...


Man-o-man.. Wat moet je bij dit weer nu weer eens eten. Alleen al denken aan het moeten doen van boodschappen doet de zin in eten, laat staan koken meteen verdampen. Gelukkig is er nog voldoende sla etc. over om in iedergeval een lekkere salade te maken. Om het toch nog iets te laten lijken hebben we er vandaag een gegrild half haantje en een provencaalse bout bij. Eigenlijk wel een topcominatie met deze hittegolf. En nu hup.. terug naar het voetbal!

maandag, juli 03, 2006

Monday: Have it Your way!

Nee, deze slogan slaat niet op het feit dat ik mijn goede vriend en mede poster probeer de loef af te steken en/of van de bovenste plek van deze pagina probeer te verdringen. Deze slogan slaat wel op de reclame uiting die een van 's werelds grootste en beste Hamburgerbakkers pleegt te gebruiken om aan te geven dat je in hun restaurants je hamburger precies zó kunt bestellen zoals jij 'm hebben wil. Vandaag heb ik mijn hamburger zelf gemaakt, precies zoals ik 'm hebben wil! Uiteraard wel "Flame Grilled" zoals ze bij het genoemde restaurant propageren, en met een voedzame salade erbij, want ze zeggen dat ik gezonder moet gaan eten :-)

Oant Moarn oftewel: Tot morgen!

Maandag, revenge-dag :)


Ondanks dat het komkommertijd is kan ik het natuurlijk niet laten, na de laatste pots van Guillaume, om ook ons eten er even op te plempen. Bijdeze dus.. Een heerlijke salade met een lamszadel van de grill. Een beter maal met deze temperaturen is er bijna niet. Met dit initiatief van Guillaume moet en zal ik niet achter blijven. Groet, en nu snel weer terug naar het zwembad!

Zondag Kliekjesdag


Vooruit, ik zal mij ook eens wagen aan het fotograferen van in eigen huis bereide creaties, in plaats van de prestaties van anderen te beoordelen. Een luie maar vooral warme zondag lijkt misschien niet de meest ideale dag om hiermee te beginnen, maar de wens om een lichte maaltijd zonder al te veel klaarmaakmoeite te fabriceren was snel ingevuld en er was een camera bij de hand dus ja, waarom ook niet! Wat staat er op zondag in de koelkast als je zaterdag geen boodschappen hebt gedaan? Tja, verder dan een zak sla en wat kliekjes kom je dan niet. Maar een Ceasar Salad is gauw gemaakt en er zijn nog scampi's over van de Barbecue van vrijdag. Geen voor-, hoofd- en nagerechten dus op deze warme dag, maar gewoon alles direct op tafel. Salade en gebakken garnalen met knoflooksaus. Sneetje stokbrood met kruidenboter erbij en smullen maar