zondag, januari 02, 2011

Dit is LUX(E) !

Restaurant LUX, Korte Putstraat 23, 5211 KP,
 's-Hertogenbosch. Reserveren via 073-6891880 of http://www.luxdenbosch.nl.
Eten/Drinken: 9/9
Bediening: 9+ (Mariëlle, topdame)
Sfeer: Wat een prachtige tent, chic, zakelijk, maar toch Brabants gezellig.
Prijs: van 30E tot 100E per couvert

Tja, waar zullen we eens beginnen? Ik kom al jaren niet meer in de Korte Putstraat. De reden daarvoor is eenvoudig. Het lijkt wel wel een "tourist trap". Slecht eten in matige Bistro's voor te veel geld. Mij zien ze hier niet meer.
Maar......
Er is een new kid in town!
LUX(E)!
De zaak. 
Het interieur, deze zaak is is een echte aanwinst voor de Korte Putstraat. De oude Koets heeft een flinke opfrisbeurt gehad. Alle verdiepingen zijn een lust voor het oog. Beetje hip en trendy, maar zeer sfeervol. Overal kruip door sluip door. Heerlijk als een zaak zoveel hoogte heeft. Als de zaak beneden vol zit, dan is het zeker geen straf om boven te zitten. Sterker nog, de tussenvloer met een private table voor 8 personen is echt een aanrader voor het zakelijke discrete diner. Genoeg over het interieur, kortom het is een prachtige tent. We gaan eten! Dat is tenslotte toch waar het om gaat..

Het Menu
We nemen eerst een aperitief met wat snacks. Met de klok mee, op 12 uur heerlijke oesters, vers gebakken broodjes met unieke dipsausjes, bitterballen met een vulling van snert, happy heilbot en als laatste een bal van Gamba en Kreeft met een truffelmayo. *buig en klap*

Ik ga voor veilig en wil de Bisque wel eens proeven. Naar mijn mening: Een Chef die een perfecte Bisque en dito crème brulee kan uitserveren, die kan alles maken! Dit blijkt ook wel. De goed gebakken ganzenlever is een streling voor de tong. De combi met frambozenijs/cake is klassiek maar erg goed.

Als hoofd is het een beetje saai. Heeft helemaal niets met het gerecht te maken, maar wel met het feit dat we allebei hetzelfde bestellen... Het is dan ook een beetje het paradepaardje, Surf&Turf, 2 x aub :)
Geen moment spijt. Wat een fijn gerecht. Bearnaisesaus smaakt blijkbaar ook goed met een hap kreeft. Heerlijk met verse dragon. Helemaal af!

Om het even af te maken, genieten we nog even van een scropino aan de bar.

Wat is LUX een fijne tent. Waardering: De taxi meer dan waard!