maandag, november 14, 2005

Artisan... Een wijnbar?

Artisan, Restaurant/Wijnbar, Verwerstraat 24, 5211 HW 's-Hertogenbosch.

Eten/Drinken: 8/8
Bediening: Vriendelijk, attent, snel en vooral vakkundig.
Sfeer: Leuke combinatie tussen hip en gezellig in een mooi pand
Prijs: Niet goedkoop, maar zeker niet te duur.

Beschrijving: Sind een aantal maanden is Den Bosch een nieuwe tent rijker, en wel een echte wijnbar ! Na het horen van vele verhalen moesten we toch maar eens de proef op de som gaan nemen.

Het is donderdagavond, we zijn met z'n tweeen en hebben geen reservering. Bij binnenkomst krijgen we de keuze voor tafel in het roken of niet roken gedeelte. Het "niet roken" gedeelte is aan de voorkant van het pand. Dit is ook tevens het gezelligste gedeelte.

De kaart is leuk van opzet. Naast elk gerecht staat er een bijpassende wijn. Deze wijnen zijn ook allemaal per glas te bestellen. In totaal bied de wijnkaart ongeveer een 100-tal wijnen waarvan er een 25-tal ook per glas zijn te bestellen. Wij zijn hier voor het diner, echter heeft Artisan ook de mogelijkheid om een glas wijn te drinken met een broodje tijdens de lunch.

Mijn keuze voor het voorgerecht valt op de gepocheerde ganzelever met een glas Tokay Pinot Gris. Wat is dit toch altijd een goede combinatie. Als hoofd neem ik het eerste wild van dit seizoen, hert met een sausje. Niets speciaal maar wel gewoon goed. Wat meteen opvalt is de hoeveelheid van het gerecht. Dit mag je met recht een flinke portie noemen. Als desert probeer is nog even de kaas met een mini wijnproeverijtje. Lekker, maar geeft mij maar een volle kaaswagen waarvan ik zelf kan kiezen en goed collectie Port.

kortom, een leuke aanwinst voor 's-Hertogenbosch.