woensdag, april 12, 2006

Dé Tent,een nieuwe ontdekking in Den Bosch!

Restaurant De Tent, Hinthamerstraat 76 5211 MS 's-Hertogenbosch 073 614 7832

Eten/Drinken: Cijfer 8,5/9
Bediening: Gastheer/Eigenaar Will (met dubbel LL) verstaat zijn vak tot in de puntjes!
Sfeer: Erg gezellig en vrolijk.
Prijs: De prijs/kwaliteit verhouding is hier helemaal goed.

Beschrijving: Dit is nu zo'n Tent die altijd op de agenda staat om te proberen, maar waar het er nooit van komt. Na het vijf keer switchen van keuze komen we, na een kleine parkeer zoektocht, toch eindelijk hier terecht. We zijn aan de vroege kant en hebben nog alle keuze m.b.t. de tafel. We kiezen voor een leuke viertje aan het raam. Vele kleurrijke elementen en kunst in de Corneille stijl zorgen ervoor dat dit restaurant een vrolijke uitstraling krijgt.

De ontvangst door Will geeft je meteen een zeer welkom gevoel. We verzoeken een aantal cocktails als aperitief, dit is niet gebruikelijk maar Will zorgt ervoor dat deze toch op tafel verschijnen.

Ondanks dat het a la carte menu lonkt, kiezen we voor het 4-gangen surprise menu. Het is niet helemaal een verrassing want will wilt wel dat je per gang kiest tussen vlees en vis. Geen probleem, we kiezen traditioneel vis voor en vlees hoofd. We zullen zien wat de chef op onze borden tovert.

Als voorgerecht krijgen we een prachtig bordje van zalm sashimi, hollandse garnalen en een loempia. De bruine saus lijkt soja, echter blijkt een aangepaste ketchapsaus te zijn. Smaakt niet bij de zalm, maar des te beter bij de loempia. We laten Will de wijnen kiezen. Door het hele menu heeft zijn keuze ons niet in de steek gelaten. Leuke wijnkaart tegen schappelijke prijzen, en veel glazen zijn ook per glas verkrijgbaar.

Het tussengerecht is soep, een cocossoep.. Niets ten nadele van de kok, maar dit gaat er bij mij niet in. Misschien als toetje, maar niet als tussengerecht. De tafelheer geniet overigens met volle teugen van deze soep. Will to the rescue, na wat aandringen van zijn kant moet ik echt een andere soep proberen. Ik stem in, top service ! Deze bevalt veel beter, spinazieroomsoep met gerookte zalm snippers.

De wijn blijft vloeien en de keuze bevalt nog steeds. Het hoofdgerecht bestaat uit een heerlijk stukje tournedos met een rodewijnsaus. Keurige portie. At the side worden nog wat nieuwe aardappeltjes in de schil geserveerd. Jammer dat we hier nog niet eerder zijn geweest. Will bevalt uitstekend als gastheer, hij precies hoe ver hij kan gaan en de schatterlachen vliegen over tafel.

Het dessert
is een soort van granddessert. Gewoon goed. Na het dessert vallen we nog een aantal keren bijna van tafel van het lachen om de zak, soppen en trekken. Plat maar wel heel gezellig!

Wat mij betreft staat Dé Tent in de lijst om nogmaals te bezoeken !

zondag, april 09, 2006

Feesterij 't Tunneke...en dat hebben we geweten !

Feesterij het Tunneke, Boschweg 25, 5481 EB Schijndel.
All-inclusive feesten
Eten/Drinken: Cijfer 7/9,5
Bediening:Voornamelijk zelfbediening, perfect dus.
Sfeer:Personeelsfeest van de vrijwillige brandweer
Prijs: 59E p.p all-inclusive

Beschrijving: Om te beginnen, ouwe sluipschutter, Bedankt! Seau, dat valt niet mee. De dag na het Tunneke is niet een van de makkelijkste.

Een avond Tunneke lijkt wel een begrip te zijn. Ongelovelijk hoeveel mensen deze tent kennen. Op een door-de-weekse avond staan er met gemak 8 touringcars voor de deur. Dorstige en hongerige hordes verdringen zich voor de deur om toch maar niets van de kostbare tijd verloren te laten gaan. De deur gaat om 19:30 open en om stipt 20:00 barst het feeest los. Aangezien in een halfuur ongeveer 400 mensen naar binnen moeten is een flinke rij buiten geen uitzondering. Het entertainment begint al buiten tijdens het wachten. We zijn op uitnodiging en de gastheer heeft gekozen voor het moord thema. Ik krijg een beetje het holle bolle gijs efteling gevoel. Bier hier, Bier hier! Diverse acteurs zorgen voor de moord-sfeer, je moet er van houden. Als je ze weinig aandacht geeft dan houden ze zich redelijk afzijdig.

Eindelijk, 20:05, de bar is open. Bier, fris, wijn en binnenlands gedestileerd staan klaar voor zelfbediening. Een kleine tip, bij binnenkomst staat er een mok op tafel, deze is eigelijk voor de soep, skip de soep en bewaar deze mok voor de drank. Eigenlijk is het de bedoeling dat je drinkt uit een soort van stenen kelkje met de inhoud van een vingerdopje. Verlies deze mok dan ook niet meer uit het oog, want voordat je het weet is hij weg. Regels zijn regels. Ik vermoed dat de reden achter deze kleine kelkjes is dat men minder drinkt. Wat ik dan echter niet begrijp is dat er geen computertaps zijn, met als resultaat flinke verspilling.

Goed, de soep hebben we geskipped, was overigens champignonsoep. Blijkbaar hebben ze voldoende bars want er is nooit een wachtrij. Ik zie iedereen prutsen om dat achterlijke kelkje vol te tappen, ik geniffel en prijs me gelukkig met mijn mok.
Om wachtrijen bij het buffet te voorkomen roept men tafel voor tafel om te eten. Een stukje roastbeef met rode wijn saus is het tussengerecht. Niets mis mee. Daarna volgt bier, bier en nog meer bier. Het hoofdbuffet bestaat uit diverse salades en het vlees of vis word op verzoek gebakken. Geen spannende zaken maar gewoon een goed buffet met voor iederen wat wils. Daarna volgt nog meer bier, de muziek gaat harder en voordat we het weten is er een spontane polonaise. Tijd om te gaan. Een avond tunneke, je moet er van houden...

PS. Het dagelijks eetfotoforum is begonnen