dinsdag, januari 31, 2006

Van Dijk, Lunchen en Dineren tussen kunst en antiek

Van Dijk, Restaurant/Wijn & Tapas Bar, Stadshaven 24, 5256 BA Heusden-Vesting, tel. 0416 66 11 75

Eten/Drinken: 9/9
Bediening:Gezellig, kundig, vrolijk en we hebben de Chef niet gemist..
Sfeer:Tussen kunst en Kitsch, maar wel gezellig
Prijs:Bovenkant markt, maar elke euro waard!

Beschrijving: Hmmmm, een ervaring moet je meteen opschrijven anders blijkt het gevoel eraf te gaan. Dat is ook hier het geval. Het is inmiddels een aantal weken geleden dat ik hier gegeten heb. Daarom ook alleen een algemene sfeer impressie.

Gezien het feit dat dit restaurant bijna mijn buurman is zal ik hier spoedig nog eens een "more in depth" verhaaltje aan zal wijden.

Deze ervaring is gebaseerd op twee bezoeken; prive en zakelijk. Gezien het zakelijke diner het minst lang geleden is zal ik dit ook als leidraad nemen.

We kiezen ervoor om de aperitief te gebruiken in het Tapas/wijnbar gedeelte. De inrichting is gezellig en opgeleukt door wat koopbare kunst. De kussentjes op de banken zijn wat bewegelijk echter het zicht op de open keuken maakt dit helemaal goed.

Zowel de witte als zwarte brigade heeft mazzel vandaag. We geven de "sous"-Chef de vrije keus en buiten onze invloed is er bijna niemand anders in het restaurant. Dus de witte brigade heeft ook alle aandacht voor ons.

Ik ben gastheer vanavond van een zeer divers gezelschap en verzoek de Chef dan ook veel verschillende kleine gerechten te serveren. Dit blijkt een uitmuntende keuze!

Zeer gevarieerde gerechten van TOP kwaliteit passeren de revue. Iedereen geniet, en dat is waar het om gaat. Een diepe buiging voor deze "sous"-CHEF ! Zijn opmerkelijke keuze om vis en vlees om en om te serveren verdient een pluim.

Na 5 uur tafelen zijn mijn gasten meer dan voldaan, en het is tenslotte toch het resultaat wat telt.

Op de wijn en gerechten kom ik zeker nog eens terug, maar dit was een perfecte start!