vrijdag, juni 15, 2007

Pas op !! Een verdwaalde koogel !

In den verdwaalde koogel , Vismarkt, Heusden

Eten/Drinken: 8/8 (TOP wijnen)
Bediening: Leuk(!), informeel, doch correct (zie beschrijving)
Sfeer: Gezellig, top locatie, ook voor een regenachtige zondagmiddag.
Prijs: Zeker niet duur voor de geboden kwaliteit

Beschrijving: Er zijn van die avonden dat je iets wil gaan eten, echter geen friet of Chinees. Gewoon een goed hoofdgerecht. Dan ga je op zoek naar een tent waar je, zonder poespas, een goede maaltijd kan nuttigen zonder daar de hoofdprijs voor hoeven af te rekenen.

In het centrum van Den Bosch geef ik je weinig kans, of er moeten nog pareltjes zijn die wij niet hebben gevonden. Nu kunnen we wel direct de auto pakken richting restaurant Metropole, ondanks dat het ons clubhuis is, wil je af en toe toch iets anders. Recentelijk hebben we een uitstap gemaakt richting Drunen, deze recensie volgt nog.

Het gaat nu over de verdwaalde koogel. Wat is de Koogel? Het is een hotel, bar, terras en restaurant. Het hotel gedeelte heb ik nog nooit gezien dus daar geef ik geen oordeel over. Ik zal me daarom beperken tot de overige mogelijkheden.

Het terras: Dit terras ligt op een van de beste plaatsen van Heusden. Direct aan de Vismarkt, wat tegenwoordig gewoon een leuk plein is, naast de binnenhaven, in een prachtig vesting stadje. Je mag jezelf gelukkig prijzen als je op een mooie dag hier een tafeltje kan bemachtigen, een uitstekende tip om op een zonnige dag te vertoeven. Goede en snelle bediening en lekkere borrelhapjes zijn ruimschoots beschikbaar.

De Bar: Een absolute aanrader, als het weer tegenvalt, bij uw bezoek aan Heusden. Lekker warm worden bij de openhaard. Mijjn voorkeur is een lekker glas port. Daarbij geeft de kaart een uitgebreide keuze aan goede hapjes.

Het Restaurant: Ik heb hier nu al een aantal keer gegeten en iedere keer was het gewoon goed. Verwacht geen "haute cuisine", maar gewoon een goed maal voor een goede prijs. Er loopt een ober rond, klein van stuk, maar groot qua hilariteit. Hij is gemaakt voor het horeca vak en zal je dan ook nooit laten wachten. Deze man moeten ze klonen en overal plaatsen. Ze voeren hier het wijnassortiment van "de heeren van Heusden". Het gros op de wijnkaart is dus van het huis "Louis latour". Dit huis heeft toch wel een aantal fantastische wijnen. Na een heerlijke Pouilly bij het voorgerecht, kies is voor een Santenay voor het hoofdgerecht, de beste man heeft echter een beter alternatief. Een rode wijn uit beaujolais, waarvan ik de naam helaas ben vergeten. Ik twijfel, maar bij het proeven blijkt dat deze markante ober verstand van zaken heeft. Voor de helft van het geld is deze wijn een waardig alternatief. Bij het verder bekijken van de wijnkaart valt mijn oog op een witte bougogne, te weten een Corton Charlemagne. Deze wijn zie je niet vaak op de kaart staan. Dit is schijnbaar een van de favoriete witte wijnen van wijlen Z.K.H. Bernhard. Gelukkig is de gastheer niet flauw en voordat we het weten staat deze fles zonder kurk op tafel. Om de slogan van de PS3 te citeren "This is living !" Het nadeel van het proeven van deze top wijnen is dat het eten in het niet valt. Begrijp me niet verkeerd, het eten is hier gewoon goed! Gezien het feit dat dit restaurant op fietsafstand is, zal ik hier zeker nog vaker komen. De volgende keer zal ik wat meer op het eten letten.

donderdag, juni 14, 2007

Van rose naar bubbels..

Het is weer bijna zomer! Na een prachtige lente, kunnen we ons nu gaan opmaken voor een prachtige zomer. De tijd van het jaar om heerlijk aan het zwembad of strand te zitten met een drankje.

Na jaren van dominantie, lijkt het erop dat de Rose plaats zal moeten maken voor de Prosecco, vino frizzante oftewel bubbels. Je ziet ze tegenwoordig overal, in de horeca nog redelijk moeilijk verkrijgbaar, maar in de supermarkten nemen ze steeds meer schapruimte in.

Bij onverwacht bezoek op zondag ben ik even naar de AH "to go" op het station gereden. Bij de kassa verkopen ze al geruime tijd gekoelde flessen wijn, echter tegenwoordig ook Prosecco. De gekoelde flessen van het merk "la Pieve" nemen bijna de gehele koelkast in beslag. Blijkbaar is het inderdaad populair aan het worden. Gezien het feit dat deze gekoeld zijn neem ik een aantal flessen mee. Bij thuiskomst valt mij op dat je voor het openen van deze flessen wel een kurkentrekker nodig hebt. Wil je deze dus nuttigen in het Vondelpark, vergeet dan de opener niet.

Wat mag je nu verwachten van een Prosecco (gekoeld) onder de 5 euro? Wel, dit is een uitstekend alternatief voor de Rose. Het presenteert fantastisch, drinkt heerlijk weg (10%), licht fruitig echter wel droog genoeg. Kortom, een uitstekend alternatief !

PS. Voor de mensen die wat willen uitproberen met Prosecco, koop een bak citroen sorbetijs en een fles stoli. Mix nu een halve liter sorbetijs met 1 fles Prosecco en 6 borrels (4cl) Stoli. Proost!

woensdag, juni 13, 2007

Honger? Even geduld a.u.b....

Eetclub.com heeft op dit moment last van een paar hamsters in de server.

Hierdoor kunnen we de komende tijd wat moeilijker bereikbaar zijn.

Gezien de onbekende problemen gaan we nu verhuizen naar een andere server zonder hamsters. Tot straks !