maandag, september 04, 2006

Cafe "Geen Fooi" Havenzicht

Havenzicht, cafe/ *kuch* restaurant, Vismarkt 2, Heusden.
Eten/Drinken: Cijfer 4,5/5,5
Bediening:Zie onderstaand verhaal...
Sfeer:Ik wil nu weg!
Prijs:Elke euro is er 1 teveel

Beschrijving: Gelukkig is het heel lang geleden dat ik iets negatiefs op eetclub moest schrijven, maar helaas is het vandaag weer zover.

Eindelijk een mooie dag sinds tijden, uitstekend om een flinke wandeling te maken met de woef woef. Een flinke wandeling maakt hongerig en dorstig. Op de vismarkt is het super gezellig. De Heren van Heusden hebben open dag en pakken flink uit. Een leuke tent met wat live jazz muziek... maar helaas geen uitnodiging. Volgende keer misschien mijn wijn daar toch maar eens daar bestellen.

Om toch een beetje van de sfeer te kunnen genieten neem ik een plaats op het terras van Havenzicht. Heerlijk in het zonnetje, tot nu toe is er helemaal niets mis met mijn keuze. Op het terras is het voor dit weer merkwaardig rustig. Naar later zal blijken heeft dit een reden. Ik wacht rustig af totdat er iemand naar buiten komt om mijn bestelling op te nemen. Na enkele minuten begin ik mijzelf af te vragen of er wel bediening is, zou ik het zelf moeten halen aan de bar?

Net op het moment dat ik wil opstaan kijkt er een schuchter meisje om de hoek van de deur. Ah, dus toch bediening. Mevrouw, mag ik een biertje a.u.b. en kan ik nog iets van de lunch kaart bestellen? Een duidelijk "Jaaaah" en verder niets is mijn deel. Ach, iedereen heeft wel eens een slechte dag. Het biertje en de menukaart staan redelijk snel op tafel echter is de schuimkraag toch al verdwenen. Ik bestel twee van dobben met brood. Op mijn vraag of ik een bakje water mag voor de hond krijg ik het vriendelijke antwoord "In de hal". Op momenten zoals dit, ga ik altijd overdreven vriendelijk doen, in de hoop dat dit overslaat op de bediening. Ik kan u echter verklappen dat dit zelden werkt. Ik kijk in de hal, maar zie geen bak met water. Ik loop naar de bar en vraag het nogmaals. Een kort "Op de vensterbank *zuch*". Ah, inderdaad, hoe kan ik zo stom zijn. Ik pak een leeg bakje en loop wederom naar de bar om wat water te vragen "Op het toilet.." Aangezien het bakje maar moeilijk onder de kraan past, knoei ik wat water op de grond. Ik zal u de rest besparen en laat u raden naar de reactie op deze melding, maar dit kan je bijna niet voorstellen..

Ik heb spijt van mijn bestelling, echter voordat ik het weet staan ze al op tafel. De kleur van de kroketten geeft mij te denken over de te verwachten temperatuur van de vulling en inderdaad, koud. Mevrouw, de rekening a.u.b.. Dat is dan 11,80 (!). Dit is een gevalletje van eens en nooit meer!

zondag, september 03, 2006

Metropole.. een (h)eerlijke keuken !

Metropole, Restaurant, Othenseweg 60, 's-Hertogenbosch
Eten/Drinken: Cijfer 9/9
Bediening:Tja, ach een verhaal apart. gewoon blijven lachen.
Sfeer:Bruin, oud maar toch wel gezellig
Prijs:Fantastisch prijs/kwaliteit verhouding !

Beschrijving: Het is zondag en na een dag noeste arbeid moet er toch gegeten worden. Bijtoeval blijkt dit te gelden voor de voltallige redactie van eetclub.com. De keuze is snel gemaakt; Metropole in Den Bosch. Ondanks dat wij hier al diverse malen hebben gegeten is het er tot nu toe nooit van gekomen om er eens een stukje over te schrijven. Dat doet deze tent geen recht, dit is namelijk een top tent in zijn soort.

Waarom? Om te beginnen moet u even de moeite nemen om deze fantastische menukaart eens goed te bekijken. Naast de zeer uitgebreide keuze mogelijkheden zijn ook de prijzen nog zeer redelijk te noemen. Een absolute topper is de bisque d'homard, deze in eigen keuken gemaakte en zeer rijkelijk gevulde kreeftensoep is werkelijk helemaal top. Zeker met de prijs van 4,90 in het achterhoofd. Het leuke is dat deze soep, in portie verpakkingen, ook mee te nemen is naar huis. Dat dit kan heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat Metropole ook een catering service heeft.

De ambiance; het restaurant bestaat sinds 1951 en dat is ook nog wel een beetje te zien. Waarschijnlijk hebben diverse verbouwingen in de loop der jaren als consequentie gehad dat de zaak nu een beetje onoverzichtelijk indeling heeft en een mix is van diverse stijlen. Ondanks alles heeft het wel een gezellige donker bruin cafe/bistro uitstaling. Dit alles bent u overigens bij de eerste hap volledig vergeten. Het verkrijgen van eten en drinken is een verhaal apart. De zwarte brigade heeft soms kuren en eigenaardigheden, maar lacht u gerust en zeg direct wat er ook in u opkomt, dat kan hier best en dat maakt het eigelijk ook wel gezellig.

Inzake het eten zal ik kort zijn, alle gerechten die ik hier ooit gegeten heb zijn rond uit goed te noemen. Verse sauzen en producten, mooie porties (lees:groot) en leuke prijzen maken dit restaurant tot een absolute aanrader voor een heerlijk maal.