vrijdag, mei 19, 2006

Basta, vandaag gewoon pasta !


Het was een tijd geleden dat we een pasta schotel hebben gegeten. Altijd handig zo'n schotel, alle overgebleven groentes van de afgelopen week kunnen erin, saus erbij en klaar is klara.

donderdag, mei 18, 2006

Van Dijk.. De nieuwe Reinders.

Het begint bijna een traditie te worden. Nooit gepland, altijd spontaan en altijd het gevoel van welkom zijn. Zelfs met onze woefwoef worden we met open armen ontvangen.
We dachten even een wijntje te drinken bij van dijk, maar na de eerste fles is de zin in koken vervlogen en blijven we zitten voor een klein hapje. We beginnen met een voorgerecht van vis en schelp (schelpen van sjaak, hollandse garnalen en wat aal op een heerlijk bedje van sla). Mijn disgenoten gaan als hoofd voor de asperges... Deze laat ik gelukkig schieten en laat de keuze aan Chef Marcel. Ik had geen betere keuze kunnen maken. Het resultaat; Tournedos met ganzeleverkrullen op een bedje van spul dat ik al lang vergeten ben. Mijn god, wat ben ik blij dat ik op loopafstand woon van
"Van Dijk". Wilma, Marianne en Marcel, wederom Bedankt !

woensdag, mei 17, 2006

Friture Zwerts revisited

Frituur Martin Zwerts, Boschdijk 436, Eindhoven

Voor die nostalgische, maar vooral voortreffelijke portie friet

Eten/Drinken: Cijfer 10/10
Bediening: Altijd in voor een babbel, altijd een lach
Sfeer: Hier waan je je terug in de (goeie ouwe) tijd
Prijs: Wat mij betreft niet belangrijk

Beschrijving:
"Je moet toch wel behoorlijk van de kaart zijn om 50 kilometer te rijden om ergens een frietje te gaan eten." Ik hoor het u denken ja. Toch is dat niet het geval. Ik val in herhaling als ik de complete lofzang over deze zaak weer aanhaal, daarvoor verwijs ik u naar dit verhaal. Voor mij dus een bewuste, weloverwogen keuze geweest om een blokkie om te gaan en hier te gaan genieten van een patatje. Zittend op het terras komen onvermijdelijk de overpeinzingen dat ik een jaar geleden slechts 950 meter van deze zaak vandaan woonde. En rijst de vraag waarom in mijn huidige woonplaats geen enkele exploitant ook maar iets van het vak friet bakken - of nog beter: de kunst van het friet bakken - begrepen heeft.

Gelukkig verstaan meneer en mevrouw Zwerts hun vak als vanouds, en na een korte maar gezellig babbel verschijnt onze bestelling van vandaag op de counter. Een frietje met, een grote friet speciaal en twee frikandellen speciaal. Alles met 'Bels' (belgische mayonaise) welteverstaan.
En die smaakten zoals ik al gewend was van deze zaak; uitmuntend!

Mensen die zelf nog nooit bij Zwerts geweest zijn zullen moeilijk kunnen begrijpen dat iemand zo kan genieten van een frietje. Die mensen kan ik alleen maar aanraden: Maak ook dat blokkie om.

Wat had ik hier zin in !!


Soms heb je ergens zin in. Onverklaarbaar, echter duidelijk aanwezig. Zo heb ik al een aantal weken zin in spareribs. Het nuttigen van deze ribs gaven niet het gewenste resultaat. Met deze verse ribs moet het zeker lukken. Een gepofte aardappel, kleine salade en heerlijke witte en rode saus maken het feestmaal compleet. Poh, wat had ik hier zin in.. TOP!

dinsdag, mei 16, 2006

Sluipschutter's recept..


Wat kan een oude sluipschutter het beste koken? Inderdaad, een ovenschotel met bloemkool. Dit alles op smaak gebracht met een heerlijk ham/kaas sausje, afgedekt met een laag gekruid gehakt en wat geraspte kaas. Even in de oven en smakelijk eten! PS. Voor de kleur ziet u ook nog wat brocolie, maar die mag u gerust achterwege laten.

maandag, mei 15, 2006

Vis moet zwemmen..


Gezien het flinke maal van gisteren, even een stapje terug. Daarom kiezen we vandaag voor een stukje vis met een krokant korstje uit de oven. De meeste supermarktklanten zullen het wel herkennen. Een gemengde salade met tomaat en uitgebakken spekjes, vers afgebakken ciabatta met olijven en wat kruidenboter maken het weer af. Easy does it. Vijf minuten bereiding en 50 wachttijd.

zondag, mei 14, 2006

Moederdag bij Orient Plaza in Nijmegen

Orient Plaza, Kerkenbos 1017, 6546 BB Nijmegen
Eten/Drinken: Cijfer 7/8,5
Bediening:Niet mis mee, snel
Sfeer:Chinees, maar vooral heel groot !
Prijs:Standaard prijzen

Beschrijving: Onverwacht besluiten we toch even een hapje te gaan eten. Waar maak je nog kans, zonder reservering op moederdag? Bij de chinees! Nu is Orient Plaze nu niet zomaar een chinees. Dit is een aziatische foodcourt. Diverse verdiepingen bieden elk wat wils. Van Indisch, Kantonees, traditioneel Chinees tot het bekende japanse bakplaat gegoochel.

Wij hebben nog een tafel voor zes in de Chineese afdeling. Wat meteen opvalt is de beperkte kaart. Geen lange lijsten, echter een goede selectie uit het standaard assortiment. Als voorgerecht kies ik voor de gefrituurde pasteitjes gevuld met vlees en een aparte saus(?). Dit is niet mijn bevinding echter de vermelding op de kaart. Nadat het proeven van het gerecht, ben ik blij dat er zo'n aparte (lees:heet) saus bij zit, want aan het pasteitje zit, naast het frietvet, geen smaak .

Gelukkig maakt het hoofdgerecht, Peking eend naturel, veel goed. Met veel geschuif, toch alles op tafel. Dit restaurant bewijst maar weer eens dat een goed gezelschap belangrijker is dan top eten. Het was weer gezellig..