zondag, juni 05, 2005

Stranders, de brabantse kust !

Stranders, Beachclub, Aquabest (de Brabantse kust), Best/Eindhoven. Zie voor een routebeschrijving www.stranders.nl

Eten/Drinken: 8/8
Bediening: Correct, trendy, gezellig.
Sfeer: Strand, stijl, strak, warm, gemixed
Prijs: Zeer redelijk, zeker voor de locatie.

Beschrijving: Bij een bezoek aan Aquabest vorig jaar kwamen wij terecht bij Gaya (?). Een echte strandtent met dito muziek en aankleding. Welliswaar eenvoudig/tijdelijk van opzet maar toch leuk. Gezien de drukte ook een groot succes. Echter hoewel het idee top was, was de uitvoering zeer mager. Slechte en te weinig bediening en eten waar de honden geen brood van lusten. Via via hoorden wij dat er dit jaar een tweetal professionele tenten waren gebouwd op deze plek. Een goede reden om eens een kijkje te nemen.

De gekozen dag is een druilerige maandag na-middag. Als het op zo'n dag leuk is, dan moet het bij goed weer helemaal geweldig zijn, toch? Voor de deur is een ruime parkeergelegenheid. Naast onze auto's is er bijna niemand te bekennen. Wat wil je ook op zo' n dag, de regen komt met bakken naar beneden. Snel naar binnen, wij nemen plaats aan een lange tafel. Deze tafel ligt vol met diverse tijdschriften. Eenmaal tot rust gekomen, begint ons duidelijk te worden dat dit wel een hele mooie tent is. Aarde kleuren en oranje zetten de toon. Het interieur is een leuke mix tussen strak en trendy. Natuurlijk ontbreken de lage en strakke banken, zowel binnen als buiten, niet. Een prachtige bar, waar ze gelukkig ook een gewoon tapbiertje in het assortiment hebben. Zelfs bij dit slechte weer is het goed toeven.

Aangezien het toch bijna etenstijd is bekijken we de kaart. De hoeveelheid aan keuzes verwacht je niet direct in een strandtent. Ik kies voor de Ossehaaspuntjes in rode port saus. Het eten volgt redelijk snel, leuk opgemaakt en het smaakt goed. Naast de fles Rose kan je hier dus ook gewoon goed eten. Ik weet niet tot hoe laat de keuken open is, maar de zaak is open van 11-11.

Stranders is strand maar dan anders. Deze zaak vult een gat in het horeca aanbod in Brabant. Volgens mij hangen ze hier met mooi weer met de benen buiten. Om aan te geven hoe leuk ik deze zaak vind, ik overweeg hier mijn huwelijksfeest te geven. Dus, wat doen in Brabant met mooi weer? Juist, hup naar Stranders. Ober, 2 flessen Rose en een koeler aub !