zondag, januari 25, 2009

Lekker naar het strand














Restaurant Het Strand, Orthenstraat 47F, 's-Hertogenbosch
Eten/Drinken: 8/7
Bediening: Lekker makkelijk, ongedwongen en heel vriendelijk
Sfeer: Strandtent, eenvoudig
Prijs: Hier kun je voor weinig geld nog echt lekker eten

Beschrijving:
Belofte maakt schuld, dus ik doe weer eens een poging om wat luchtigs uit de virtuele pen te laten vloeien. Afgelopen donderdag zijn we, niet voor de eerste keer overigens, bij Het Strand gaan eten. Een zaakje waar ik eerlijk gezegd normaal gesproken nou niet echt een straat voor zou omrijden, omdat het simpelweg niet echt opvalt. Van horen zeggen wist ik dat er hier goed gekookt wordt, met mooie producten tegen lage prijzen. Een soort verborgen pareltje dus eigenlijk.
De sfeer in deze zaak is eenvoudig, zonder poespas. Een echte strandtent eigenlijk, compleet met tentdoek achtige toestanden aan het plafond. Laat je echter niet om de tuin leiden door de eenvoudige aankleding. De gerechten die hier de keuken verlaten zijn weliswaar niet van sterrenniveau, maar toch zeker erg goed te noemen. Eerdere ervaringen met verse kreeft (zie foto), wild en 'blanquette de veau' waren uitermate goed, dus wat dat aangaat krijgt deze zaak van mij zeker de nodige credits. Deze keer doen we alleen een hoofdgerechtje, wat in mijn geval natuurlijk een tournedos betekent, en voor mijn gezelschap een 'vangst van de dag'. Dat blijkt die dag kabeljauw en die smaakte eerlijk gezegd wat flauwtjes, eens te meer omdat er een zeer sterk smakende saus bij gegeven werd. De verhouding was daardoor een beetje zoek. Mijn tournedos was echter helemaal in orde. Mooi vlees, een prima garnituur met spruitjesstamp, verse frietjes (wel van iets te zoete aardappelen) en zelfgemaakte mayo maken het gerecht af.
Ondanks de flauwe vis bij ons laatste bezoek, is dit toch een zaak waar ik erg blij van word: geen poespas, verse spullen, mooie bereidingen en lage prijzen. Een bezoek meer dan waard!