zondag, december 30, 2007

Heesch is hip!

De Keuken, Restaurant, 't Dorp 94, Heesch.
http://www.dekeuken.nl/
Eten/Drinken: Cijfer 8/8
Bediening: Onwennig, weinig onderhoudend
Sfeer: Heeft potentieel
Prijs: Voor- en nagerechten € 9,50, hoofdgerechten € 19,50

Beschrijving:
Ooit heb ik de keuze gemaakt om in Heesch te gaan wonen, immers "Heesch is hip". Wat er toen niet werd bijgezegd was dat er ondanks 20.000 inwoners geen fatsoenlijk restaurant in Heesch te bekennen was. Maar onlangs is daar verandering in gekomen dankzij de komst (all the way from Haarlem) van "De Keuken" naar Heesch. Met het slimme gerucht dat deze nieuwkomer gaat voor een ster (maar ja wie doet dat niet) had het destemeer mijn aandacht getrokken. Aangezien we eindelijk eens 2 dagen rust hadden (dochtertje logeert bij opa en oma) hebben we meteen gebruik gemaakt van de gelegenheid.

De eerste indruk van het restaurant is positief, een moderne maar relaxte inrichting met een erg mooie open keuken stelt ons gerust, we hebben eindelijk een echt restaurant in Heesch! De bediening is vriendelijk maar wat onwennig en eigenlijk niet zo onderhoudend wat ik altijd jammer vind na een paar baco's.

De kaart is (zeker voor Heesche begrippen) klein en gewaagd met per gang keuze uit 4 gerechten omdat alles vers wordt gekookt en het hier ook nog eens om biologisch verantwoord eten gaat (konijnen uit eigen tuin, biologische boeren kazen en biefstuk van de Simmentaler scharrelrund... gelukkig maar). De wijnkaart daarentegen is uitgebreid te noemen met een op het eerste gezicht uitgebalanceerde kaart met veel informatie over de aangeboden wijnen hetgeen geen overbodige luxe is gezien de (voor Heesche begrippen) forse prijzen, de goedkoopste wijn ligt op zo'n € 2,80 maar de meeste liggen rond de € 5,00 per glas of hoger.

Het eten was lekker, origineel en goed verzorgd maar.... toen we weggingen had ik nog trek en dat kan in mijn ogen echt niet. Nu ben ik wel een vreetzak geworden maar wanneer ik een 4-gangen menu voor zo'n 50 euri ex drank bestel mag ik niet met honger naar huis gaan.

Al met al ben ik als Heeschenaar blij met de komst van De Keuken. De kaart mag iets uitgebreider, de bediening wat lossen en onderhoudender en de inrichting moet nog wat tot leven komen maar dat zijn slechts kleine tekortkomingen die horen bij een startend restaurant. Al met al een dik verdiende 8 en nu maar hopen dat ze het gaan overleven in Heesch City waar we liever gewoon doen want dan doen we al gek genoeg.....

Drs. Mr. Lup in da house...

Kijk, dat is nog eens het betere kerstcadeau. Zoals jullie hebben kunnen merken is het te stil op Eetclub.com. Dit heeft te maken met; enerzijds het feit dat de huidige redactieleden het te druk hebben met het verblijven in warmere oorden, anderzijds met het feit dat we vanwege de huidige AEX stand eigenlijk nooit meer buiten de deur eten. Alle gekheid op een kersttak, om eerlijk te zijn ontbreekt het ons eigenlijk aan de discipline om al onze eetescapades even online te gooien. Om deze reden zijn wij blij verrast met de onverwachte komst van Drs. Mr. Lup. Hopelijk gaat deze nieuwe koning ons weer de motivatie geven die we op dit moment niet kunnen vinden. Vandaar "all hands up in the air for Drs. Mr. Lup!!!!"

Je account staat open en kom maar op met het verhaal over "De Keuken".