vrijdag, mei 26, 2006

Waar moet je zijn voor Koek en Bier?

Grand-Cafe Restaurant KoekenBier, Kennemerstraatweg 16, 1815 LA Alkmaar, T 072-5114386
Eten/Drinken: Cijfer 8/8
Bediening:Vriendelijk, bijna Brabants
Sfeer:Bistro met een leuke borrel.
Prijs:Geen idee, op uitnodiging.

Beschrijving:We zijn even op bezoek bij de nieuwe hut van de sluipschutter. Gezien dat de verbouwing in volle gang is, gaan we even een hapje eten. Op loopafstand vinden we KoekenBier, schijnbaar ook bekend van radio en tv. Ik laat me vertellen dat Herman hier flink wat herrie in de keuken heeft lopen maken. Echter is dat het verleden. Vandaag de dag is het hier een gezellige boel. Diverse Vrijmibo's en war andere gasten maken het een prettige binnenkomst. Aangezien we drie woef-woefs bij ons hebben twijfelen of we hier kunnen eten. Dit is echter totaal geen probleem. Hulde! Samen met een paar bakjes water krijgen we een leuke tafel in de hoek.

De serveerster geeft aan dat er naast de kaart er ook sliptongetjes op de kaart staan. Ik twijfel geen moment en stem hiermee in. Toch nog even in de kaart kijken, K** ! Tournedos met bearnaise, ik twijfel. Ik vraag de dame of het mogelijk is om een paar sliptongetjes te proeven als voor. Dit is gelukkig geen probleem. Het resultaat is goed, het voorgerecht is geweldig en het hoofdgerecht is meer dan goed genoeg. Hier nog een impressie van een ander hoofdgerecht. Verder valt het mij op dat de porties flink aan de maat zijn.. maar dat is nog altijd beter dan de zaak verlaten met honger. KoekenBier is een aanrader is zijn klasse.

woensdag, mei 24, 2006

Een gepofte aardappel met beef


Het is wat het lijkt, een lekkere tournedos met een gepofte aardappel. Niets meer en niets minder, echter wel met de altijd aanwezige salade.

maandag, mei 22, 2006

Even denken..


Vanwege wat diverse omstandigheden moet ik even graven in mijn geheugen. Dit is nog makkelijk, een tournedos met salade en een paar nieuwe aardappels.