zondag, oktober 01, 2006

Als een vis in het oude veerhuis

't Oude Veerhuis, Molendijk 1, Ammerzoden
Eten/Drinken: 8,5/8,5
Bediening: Correct, vriendelijk en snel
Sfeer: Netjes maar toch gezellig
Prijs: Zeker niet goedkoop, maar de prijs/kwaliteit verhouding is dik in orde.

Beschrijving: Na het verhaal van Guillaume was de keuze snel gemaakt toen wij met een aantal visliefhebbers een hapje wilden gaan eten.

Na een korte omweg hadden we het oude veerhuis als snel inzicht. Het restaurant ligt erg leuk aan de maas bij het kleine haventje van Ammerzoden. In de burrt is er voldoende parkeergelegenheid. Bij binnekomst lijkt de tent helemaal vol te zitten. Het oogt bruin en erg gezellig, echter zit er niemand te eten. Een vriendelijke serveerster spreek ons aan en het blijkt dat we in het cafe gedeelte staan, het restaurant is om de hoek. Misschien is dit cafe wel eens lekker om naar terug te komen op een druilerige zondag. Het ziet er in iedergeval erg gezellig uit.

Aangekomen in het restaurant valt mij op dat het veel netter is dan dat ik heb verwacht. Het mag dan wel zondag zijn, maar zoveel pakken met stropdassen had ik echt niet verwacht.

We krijgen een leuke ronde tafel in het midden van de zaak met uitzicht op het water en het terras. Dit restaurant heeft meer dan voldoende mogelijkheid om buiten te eten met mooi weer.

Goed, en dan nu het eten. Als voor gerecht kies ik voor de romige krabpoten soep. Bij het opdienen loopt het water al in de mond, en inderdaad deze goed gevulde soep smaakt heerlijk.

Als hoofd twijfel ik tussen de Sol meuniere en Sol Colbert, dit is een versie met meegebakken hollandse garnaaltjes. De garnalen geven de doorslag en dit blijkt later geen verkeerde keuze te zijn. Mijn god, wat een portie. Ik heb nog nooit zo'n grote tong gezien en daar komt nog bij dat er zeker een dikke ons garnaaltjes op ligt. In een woord; "Lekker!"

Een dessert en koffie kan er echt niet meer bij, dit was meer dan voldoende. Voor de brabantse visliefhebbers is dit een aanrader.