dinsdag, januari 18, 2011

Verlanglijstje (2) Fuiks en BIGGO, het kasteel van Rhoon.

Deel 2 van het verlanglijstje. 
Geweldig wat twitter voor een restaurant kan doen. Ik was nooit op de gedachte gekomen om in Rhoon, laat staan Capelle aan den IJsel te gaan eten. Maar de twitter activiteiten van @fuiks en @adjanssen zorgen er wel voor dat deze nu op Nr. 3 & 4 staan.

Fuiks eten & drinken is, naar eigen zeggen, zonder overdrijven één van de prettigste locaties aan de Hollandse IJssel.
Fuiks staat voor puur en natuurlijk lekker eten en drinken. Een ontmoetingsplaats in de juiste atmosfeer. Waar verse ingrediënten en variatie, een goed glas wijn en bier de boventoon voeren. Echt een plek waar je wel de hele dag zou willen blijven.


Chef Ad Janssen is een ware horeca tycoon. Zoveel zaken dat het moeilijk gaat worden om een keuze te maken. Maar, dat hebben we wel gedaan. Het meest uitnodigende is wel Biggo, het kasteel van Rhoon

BIGGO restaurant is gevestigd in Het Kasteel van Rhoon. Een unieke locatie in een rustige omgeving waar u culinair kunt genieten van de topgerechten van de kaart, die in het teken staat van de nieuwe Nederlandse keuken volgens meesterkok Ad Janssen. De opening van een eigen Wijnhuisje naast het restaurant heeft bijgedragen aan een zeer uitgebreide en verrassende wijnkaart.
In BIGGO restaurant worden dagelijks wisselende lunch- en dinermenu geserveerd. À la carte uw keuze maken kan uiteraard ook! 


Wat is het toch fijn om dit soort lijstjes te maken. 2011 zit bijna vol :D


maandag, januari 17, 2011

Verlanglijstje (1) Restaurant Niven en de Compagnon.

Een mens moet iets te wensen overhouden. Toch?
Vaak is de vraag; waar gaan we een hapje eten? Op dit soort impulsieve momenten kies je snel voor iets bekends of dicht in de buurt. Deze post is dan ook meer een notitie voor mezelf, als reminder, dat er ook nog andere restaurants zijn waar ik graag nog eens ga eten.




Hoe is dit eerste deel van de verlanglijst tot stand gekomen? 
Deze eerste vier notities op de lijst komen voort uit twitter. Al enige tijd volg ik, met veel plezier, @NivenKunz en @ChefBertus. De volgende twee zijn @Fuiks en @adjanssen (alhoewel ik nog niet weet welke ik dan zou moeten proberen....)


Restaurant Niven
"Restaurant Niven serveert moderne gerechten. Veel smakelijke amuses en verrassende combinaties, zoals jonge blauwe makreel met oester of haas met cannelloni van groene kool, stoofperen en mousseline van Epoisse. Bij de bereiding van de gerechten vormen originaliteit en speelsheid de uitgangspunten. Een signature-dish van Niven is granité van gin-tonic met gekaramelliseerde olijf en luchtige citroen. De kookkunsten van Niven Kunz zorgen samen met een vlotte en vakkundige bediening voor een onvergetelijke culinaire ervaring."


Wanneer is nog de vraag. Maar, zodra we wat te vieren hebben, dan is Niven Nr. 1 op het lijstje. 


De Compagnon
"Voor iedere gelegenheid de juiste plek...

Restaurant de Compagnon is en blijft een van de oudste en meest bijzondere restaurants van Amsterdam. De Bourgondische inslag van Bert en Sara van Buschbach heeft een onmiskende stempel gedrukt op klassiek, sfeervol en lekker eten in de binnenstad. 
Het geheim achter dit succes schuilt in oog voor kwaliteit, eerlijke en pure producten en een absolute voorliefde voor de Fransmediterrane keuken. 
Aan de Guldehandsteeg in het centrum van Amsterdam vindt u ons restaurant."


Een goede lunch bij @ChefBertus staat met stip op Nr. 2! 


Wat is het toch heerlijk om dit soort verlanglijstjes te maken. Ook makkelijk voor verjaardagen ;))