donderdag, juni 30, 2005

Thai en Co

Thai en Co, Thais restaurant, Haarlemmerstraat 54, Amsterdam.

Eten/Drinken: 8/8
Bediening: Vriendelijk, gezellig, behulpzaam. In English please, je parle francais.
Sfeer: Sober maar knus, niet echt thais
Prijs: Geen idee, was op uitnodiging.

Beschrijving: Poeh, waar moet ik dit eens mee gaan vergelijken om een oordeel te kunnen vellen.. Net als de griekse, heeft de thaise keuken nog veel geheimen voor mij. Ondanks dat ik wel een fan ben van de Thais keuken, heb ik niet voldoende referenties om de kwaliteit te beoordelen. Ik zal moeten afgaan op mijn eigen smaak.

Dat is makkelijk; Het was heerlijk. Diverse kleine gerechtjes vooraf, van loempia-achtige snacks tot kruidige drumsticks en van viskoekjes tot gefrituurde Mie. Als hoofdggerecht kies ik, op advies van de bediening, voor nr. 72. Wat ik eruit begrijp is het iets met rundvlees. Maar wacht, waarom staan er 3 rode pepertjes voor dit nummer? Pittig is lekker maar het moet niet te gek worden. Op mijn verzoek zal de kok hier rekening mee proberen te houden. Dikke vette pech, bij de derde hap komt de stoom uit mijn oren. Wat is dit pittig! Maar eigenlijk is dit wel heel lekker, diverse onbekende smaken strelen mijn tong. Volgens mij is dit een goede Thai.

Mocht je jarig zijn, vraag dan even of ze een thais verjaardagsliedje voor je willen zingen. Het resultaat is boven alle verwachtingen. Leuke tent.

Grieks restaurant Corfu

Grieks restaurant Corfu, Waalkade 49, Nijmegen

Eten/Drinken: 5/6
Bediening: Ik kom er zo aan! Oeps, vergeten. Wat dit is? Geen idee!
Sfeer: Locatie is bij mooi weer helemaal goed!
Prijs: Met deze kwaliteit is elke prijs te duur!

Beschrijving: Ok, een mooie zondagmiddag in Nijmegen. Wij willen met z'n vieren iets eten en drinken. Gezien het prachtige weer, is de keuze voor de Waalkade snel gemaakt. Ongeacht de rest van dit verhaal, deze locatie is bij dit weer helemaal goed. De terrassen zitten goed vol. Diverse bistro-achtige menu's passeren de revue. Iemand stelt Grieks voor. Grieks staat bij mij voor; Vlees en nog eens vlees. Laat maar komen. Ik ben er klaar voor.

We vinden een leuk tafeltje bij restaurant Corfu aan de waalkade. Al snel zijn wij voorzien van een eerste drankje en het menu. Op de eerste pagina van de kaart staat met 180 punts letters; Minimaal twee voorgerechten bestellen. Een vriendelijk begin, waarschijnlijk het gevolg van "niet etende" gasten die tafeltjes bezet houden. Nu ben ik niet zo bekend met de griekse kaart, maar Carpaccio als voor en Giros als hoofdgerecht kan ik nog plaatsen.

Ik zal het deze keer kort houden. Voor de mensen uit Eindhoven, de Girosboer van stratumseind heeft stukken beter vlees en voor minder dan de helft van het geld. Mijn god, wat een aanfluiting. Plotseling valt het kwartje, dit is een regelrechte "tourist trap". Veel betalen, slecht eten maar een prachtige locatie.

Wil je toch genieten van deze bijzondere locatie, zonder de kwelling van deze griekse rommel, kies dan voor een van de andere kroegen in het rijtje.