zaterdag, februari 07, 2009

Comfort Food bij Van Dijk..

Restaurant Van Dijk, Stadshaven 24, 5256 BA Heusden.
Eten/Drinken: 8/9
Bediening: Zoals ik het wil; vriendelijk, attent, kundig en aanwezig als dat nodig is.
Sfeer: Thuis met bediening ;)
Prijs: Bovenkant van de markt

Beschrijving: Er zijn van die momenten dat je geen zin meer hebt in koken... Momenten dat je moet kiezen tussen plezier en werk... Soms zijn dat hele moeilijke keuzes.

Als je eenmaal zo'n beslissing hebt genomen dan is er maar een ding wat de pijn wat kan verzachten; Comfort food bij van Dijk :).
Bij binnenkomst gaan de mondhoeken meteen omhoog en loopt het water al door de mond. Een warm en hartelijk welkom door Marianne,Marcel en Ton maakt de dag al wat dragelijker. Het geluid van het ontkurken van de Pouilly Fuisse en de geur van vers stokbrood laten de laatste zorgen verdwijnen. De dame start met een half dozijn oesters en ik kies voor de fingerfood van de chef, een lekker bordje ham. De heerlijke krabpoten uit de Oostzee, geserveerd met een botersaus en wat citoen gaan er met de wijn in als koek. De wereld ziet er al een stuk zonniger uit.
Om er voor te zorgen dat de zon echt gaat schijnen kiezen we als hoofd voor een heerlijke tournedos met een dikke plak gebakken ganzelever, oftewel Rossini. Natuurlijk met ambachtelijke verse frietjes en een groene salade als garnituur. De Fuisse ruilen we om voor een briljante 1er Cru Santenay die het helemaal afmaakt. Met een hele brede glimlach rollen we naar buiten. Een rollercoaster ride van een dag met diepe dalen en hoge pieken die we niet snel zullen vergeten.