vrijdag, september 02, 2005

Lust Bites Beats Utrecht

Cafe Lust te Utrecht

Fantastisch decor, geweldig interieur. Moet door een jonge ontwerper ontworpen zijn. Maar dat is dan ook meteen al het leuke aan deze tent. Het is gewoon niet veel. Het is een soort kroeg tussen de kroegen met een enorm terras waar gegeten kan worden. Als je daar zit kijk je zo naar binnen bij de bovenburen. Dat is dus helemaal niets.

Ze hebben alleen kleine gerechten die je overigens wel kunt combineren met elk ander gerecht. Wij bestelden drie gerechten per persoon. Daarnaast bestelden we regelmatig een flesje witte wijn of rose. Aan het eind van de avond moesten we ruim € 50,-- afrekenen persoon afrekenen terwijl we echt niet veel gedronken hadden. Drie gerechtjes kosten overigens ongeveer € 15,--

Een typische tent waar je één keer naartoe gaat en daarna nooit meer.

Diederik

Ateliercafe/Eetgelegenheid Mauve te Laren

Mauve,Brink 1,Laren

Soms heb je van die tenten waar het eigenlijk niet uitmaakt hoe het eten of het drinken is. Dat zijn van die tenten waar je eigenlijk niets te eten of te drinken hoeft te hebben om toch een leuke middag of avond te hebben. Daar is de ambiance net zo belangrijk. En dat is maar goed ook. Mauve in Laren is zo’n tent. Ja, de naam zegt al genoeg en de plaatsnaam al helemaal. Laren is ongetwijfeld een van de plaatsen in Nederland waar zien en gezien worden nog steeds bovenaan het lijstje van de bewoners staat. Dat is ook van toepassing op de bezoekers. En als je dan naar Laren gaat, waar ga je dan naar toe. Iedereen kent wel Nick Vollebregts’ Jazzcafe in Laren. Op 500 meter daarvan heb je restaurant Mauve. Of is het een eetcafe? Of een brasserie? Of toch een kroeg? Of toch een soort gallerie? Ik weet het niet, laten we het op een restaurant houden.

Mauve heeft een fantastisch terras op DE locatie van Laren, Brink 1. Iedereen die iets te betekenen heeft komt hier minimaal eens per dag langs. Eten bij Mauve is leuk, maar niet spectaculair, alhoewel ze fantastische garnalenkroketten hebben. De bediening bij Mauve is klote, maar ik moet toegeven dat ze goed zijn in het selecteren van knappe, leuke maar erg jonge serveersters. Neem een gemiddelde cocktail, en ze hebben er nog nooit van gehoord. Dat maken ze echter ruimschoots goed doordat je bij het bestellen van een Bacardi Cola of een Wodka Spa (of Jus) direct een tafel vol drank krijgt voor dezelfde prijs.

Mauve zelf is een prachtige tent die eens per zoveel jaar volledig afbrand en dan weer net zo snel volledig wordt opgebouwd. Mooie kunst aan de muur, leuke atmosfeer binnen, maar buiten is toch leuker. In de zomer ga je echter niet naar Mauve om fantastisch te eten, dan ga je lekker borrelen op het terras. En omdat het zo gezellig is buiten maakt die slechte bediening niets uit.

Mocht je van kunst houden dan heb je een verrekte goed excuus om naar Mauve te gaan. In Mauve hangen namelijk regelmatig leuke werken van allerlei kunstenaars.

De prijs kwaliteit verhouding is op z’n Larens. Weinig voor veel (behalve de drank). En als je na Mauve nog meer wilt, is er in de buurt genoeg te beleven. Het helpt als je zelf een hoog bla bla gehalte kent. Dan voel je je thuis in Laren. Mocht je toch ergens anders wonen, dan zit je in no-time op de snelweg. Mauve in Laren is dus makkelijk om af te spreken en je gasten zullen het fantastisch vinden.


Tja Mauve, zeker naar toe gaan met veel goede zin en evenveel dorst.

Diederik