zaterdag, juli 16, 2005

Stefano's

Stefano's, Italiaans restaurant, Stoofstraat 10, 5211 ER 's-Hertogenbosch

Eten/Drinken: 8,5/8
Bediening: Redelijk tot ok, maar niets bijzonders
Sfeer: Precies wat je verwacht bij een italiaans restaurant
Prijs: Top, zelfs aan de goedkope kant

Beschrijving: Een avondje Stefano's. Ik heb deze tent leren kennen toen ik bij DIT een pizza bestelde. Een, gast lijkende, man aan de bar melde dat dit nog net ging. Het was tenslotte al bijna 22:30. Huh? Maakt men de pizza's dan niet zelf? Nope, deze komen van Stefano's. Toen de pizza's eenmaal op tafel kwamen, in dit geval pizza's met carpaccio, waren wij helemaal verkocht. Dit zijn goede pizza's. Sindsdien zijn wij een regelmatige bezoeker van Stefano's

Het blijft hier gewoon goed eten, voor een meer dan faire prijs. Alles is mogelijk inzake de combinatie van ingredienten voor op de pizza. Een aanrader is, en blijft, de bolognese saus. Deze smaakt bijna over alle pizza's ;). Verwacht geen hoogstandjes, maar voor een top pizza ben je hier aan het goede adres.

zondag, juli 10, 2005

Shiro, wat een verborgen parel!

Shiro, Japans restaurant, Uilenburg 4, Den Bosch, Telefoon (073) 612 76 00

Eten/Drinken: Cijfer 9,5/8
Bediening: Attent, verstand van zaken, geweldige gastvrouw!
Sfeer: Super, lekker klein, veel privacy
Prijs: hoger segment, maar elke stuiver meer dan waard!

Beschrijving: WOW! Wat is het lang geleden dat ik zo lekker heb gegeten. De laatste keer dat ik zo vaak cullinair verrast ben was bij Ron Blauw in Oudekerk a/d Amstel. Mijn god, Shiro is echt een top tent. Waarom ben ik hier nog nooit eerder geweest? Ik heb er al een tweetal keren aan de deur gestaan toen ze gesloten waren (maandag en dinsdag dicht) en heb het toen maar gelaten voor wat het is. Stom, stom, stom....

Gisteren hadden wij vrienden op bezoek en wilden we wat gaan eten. Het verzoek was japans, het eerste wat in me op komt is Paradijs de Pettelaar. Maar recentelijk beveelde ik dit restaurant aan Mr. Quote aan en de reacties daarop waren niet echt positief te noemen. Dus deze keer maar iets anders zoeken. Laten we Shiro nog maar eens proberen.

Een belletje zorgde ervoor dat onze tafel om 19:30 klaar stond. Gezien het fantastische weer drinken we eerst een borrel in de stad. Terloops vermelden wij dat we straks een hapje gaan eten bij Shiro. Onze mede-borrel genoten waarschuwen ons voor de temperatuur aangezien het restaurant onder de kap van het pand zit. We zullen wel zien.

Goed, aangekomen bij het restaurant verbaasd mij de "franse" inrichting. Bij navraag blijken wij bij het verkeerde restaurant te staan. We moeten een deur verder zijn en de trap omhoog. Volgende poging, dit moet het zijn. Diverse japanse elementen, maar zeker niet over done, duiden erop dat we hier waarschijnlijk wel op de juiste plek zijn.

Onze tafel staat klaar, diverse japanse kamerschermen waarborgen de privacy voor elke tafel. Het eerste wat opvalt is de heerlijke koele temperatuur, ondanks dat je direct onder de kap van het pand zit. Na de apperitief is de keuze snel gemaakt, een verassingsmenu van 8 (!) gangen. Een aantal menukaarten zonder prijzen zou wel welkom zijn. Na de amuse kiezen we uit de wijnkaart een Pouilly Fuisse als wit en een St. Emilion grand cru als rood. De wijn keuze is beperkt, maar alles wat er op staat is goed en zelfs voor meer dan schappelijke prijzen. Zo heb ik de wijnkaart het liefst.

Het eten.. Superlatieven tekort. Dit is helemaal goed. Elke gang bestaat uit meerdere kleine gerechten die goed worden uitgelegd door de brigade. Van een meter super malse sashimi tot een sesammouse met ganzelever en van top tempura tot wederom super malse wagyu rund. Als afsluiter een grand dessert met als pronkstuk een stuk japans deeg, waarvan ik de naam helaas vergeten ben.

Wat is dit een Toptent, inderdaad met hoofdletter. Wil je iets anders dan anders, maar wel in de hoogste klasse, gaan eten in Den Bosch, dan is dit de tent ! Heren Michelin, als je die ster van de lindehof afpakt, geef hem dan direct aan Shiro!