zondag, december 25, 2005

Fitou, Restaurant & Private Dining,

Fitou, Restaurant & Private Dining, Oud-Loosdrechtsedijk 243 te Loosdrecht.

Veel hoorde ik over Fitou, een nieuw restaurant in Loosdrecht. Als je aankomt rijden bij Fitou dan denk je heel wat mee te gaan maken. De parkeerplaats staat vol met hele dure auto's die op een volledig willekeurige wijze geparkeerd staan. Mocht je denken om je auto hier neer te zetten dan adviseer ik je anders. Het systeem van parkeren is namelijk zo willekeurig dat het veel te lang duurt om je auto weer mee te kunnen nemen na je bezoek aan Fitou.

Fitou lijkt van binnen wel een beetje op een woonkamer met een zitgedeelte zonder bar en een restaurant gedeelte zonder bar. Vanuit het restaurant gedeelte heb je uitzicht op de Loosdrechtse plassen en dat is altijd een genot. Het terras ziet er goed uit maar is in de winter natuurlijk iets minder aantrekkelijk. De tafels in het restaurant staan boven op elkaar en dat zorgt voor een drukke sfeer waar je elkaar helaas nauwelijks kunt verstaan. De tafels staan zo dicht op elkaar dat een bezoek aan de toilet een soort zoektocht wordt om tussen de tafels heen te komen.

De menu kaart van Fitou is aardig maar is zeker niet apart. De wijnkaart is zeer uitgebreid en Fitou heeft een prima huiswijnen-collectie. Ik was bij Fitou voor de lunch en ik het dan ook het lunchmenu genomen te weten een salade van zalm en Hollandse garnalen en een hoofdgerecht bestaande uit kabeljauw op een bedje van rissotto. Het voorgerecht was prima maar ook niet meer dan dat. De porties zijn ultiem klein wat er voor zorgt dat je al gauw de complete broodvoorraad op hebt. Wat echter erg vervelend is, is de bediening. De borden worden op tafel gesmeten en een 'eet smakelijk' of 'heeft het gesmaakt' kan er helaas niet van af. Na het voorgerecht wordt de tafel resoluut leeg gemaakt zonder even te overleggen of we wellicht het overgebleven brood nog wilden nuttigen. Het hoofdgerecht wordt redelijk snel uitgeserveerd en wordt traditiegetrouw opnieuw op tafel gesmeten.

Het hoofdgerecht viel echt tegen. De kabeljauw had weinig smaak en de risotto was ver onder de maat. Verder hadden we in het geheel geen extra gerechten ontvangen zoals groenten. Nadat we het hoofdgerecht hadden genuttigd was de tafel weer zo leeg!

Gedurende de gehele ervaring bij Fitou heeft niemand van het bedienend personeel gevraagd of we het naar onze zin hadden of dat het eten gesmaakt had. Het verkrijgen van de rekening was een ervaring op zich. We hoefden er niet eens om te vragen, de rekening lag ineens op tafel. De rekening bedroeg 124 Euro voor een lunch voor 2 personen met een fles wijn.


De rekening hebben we spoedig betaald en na het verlaten van het restaurant hebben we besloten hier niet meer te retourneren. Ik ben echter benieuwd hoe het toch komt dat Fitou op een regenachtige vrijdagmiddag volledig vol zat (en de parkeerplaats dus ook).

Diederik