maandag, oktober 17, 2005

Restaurante-Grandcafé Eleven te Moraira (E)

Restaurante-Grand Café Eleven, Calle Castillo 26, 03724 Moraira, Espana

Eten/Drinken: 8,5
Bediening: Zeer vriendelijk, kundig & attent
Sfeer: Prachtig, neo-klassiek met moderne trekjes, intiem
Prijs: Gezien de geboden kwaliteit in alle opzichten: Spotgoedkoop!

Beschrijving:
Op vakantie in Spanje wordt er natuurlijk regelmatig buiten de deur gegeten. Prachtig, die buitenlandse keukens. Maar helaas niet overal van een hoge en/of constante kwaliteit. Inmiddels kom ik al 25 jaar in het dorp Moraira in Spanje, dus ik heb de nodige horeca zaken zien komen en gaan. Door vrienden werd ons het restaurant Eleven aangeraden. Wederom een nieuwe zaak (hiervoor zat er een japans restaurant in), gesitueerd op een mooie plek aan de boulevard in het dorp, met een leuke bediening en een mooie menukaart. Eerst maar eens 'smiddags op het terras gaan zitten voor een drankje. Wat blijkt? Zoals tegenwoordig vaker voorkomend: Nederlandse eigenaar. En nog uit de buurt ook; Rosmalen & Asten (de chef). Wat is de wereld toch klein.... Met het getapte biertje was natuurlijk niks mis, en met de bitterballen ook niet! Ja ja ik weet het als toerist zijn er leukere Spaanse hapjes te verzinnen, maar die stonden nou eenmaal niet op de borrelkaart. Bij een volgend bezoek hebben we ook maar eens wat van de lunchkaart besteld. Een broodje met Carpaccio en parmezaan en een salade met groene asperges voor mijn tafelgenotes, en een Classic Club Sandwich voor mijzelf. De presentatie van deze lunchgerechten is zeer goed en mijn god, die Club Sandwich krijg ik nooit op! Wat een berg friet ligt daarbij zeg. Ook met de kwaliteit is helemaal niks mis. Mooizo! Meteen ook maar een tafel gereserveerd voor de vrijdagavond. Het eetgedeelte van de zaak is prachtig ingericht, met een cominatie van zwarte en witte tinten, met lever en rood als steunkleuren. Heel verfrissend voor Spanje, waar de meeste restaurants niet verder komen dan een tegelvloer, witte muren en houten stoelen.
Na het aperitief volgt de bestelling; Lasagne van zalm en garnalen met kreeftenmousse, Chamignonsoep met truffel, Dubbel getrokken runderbouillon met oesterzwammen en gebakken ganzenlever met gecarameliseerde appel. Dat worden de voorgerechten. Als hoofdgerecht wordt het volgende besteld: tweemaal Hertenbiefstuk met aardappelpuree en tweemaal Ossehaas met dragonboter. Ik kan u melden dat alle gerechten zowel qua smaak als presentatie meer dan in orde waren. De Rosé wijn die alle gerechten vergezelde was uitstekend van smaak, maar had wel een paar graden kouder mogen zijn. Twee van ons wilden na deze verwennerij nog een dessert verorberen, en dat werd in beide gevallen een vers gebakken chocoladetaartje met huisgemaakt hazelnotenijs en een frambozensaus. In twee woorden: Helemaal goed! Uitbuiken met een espresso en een grote sigaar gebeurt in de heerlijke Chesterfield banken, die door het personeel misschien wat optimistisch 'Lounge' genoemd worden. En wellicht was de rekening nog wel de grootste verrassing. Voor dat geld kun je in Nederland echt niet fatsoenlijk eten bij wijze van spreken!

Na deze zeer geslaagde maaltijd zijn we in de week erop nog best een paar keer terug geweest voor een hapje en een drankje. Waarbij bij een volgend bezoek de 1/2 kreeft met overheerlijke risotto er wel echt uitsprong. Goddelijk! Deze zaak is echt een zeer welkome toevoeging aan het culinaire aanbod in Moraira.

Eigenlijk is er maar één ding jammer aan Eleven, en dat is dat Vincent, de eigenaar, het zo ver van huis is gaan zoeken! Als hij in Den Bosch begonnen was had hij er aan ons in ieder geval een paar wekelijkse vaste klanten bij gehad. Nu moeten we het helaas beperken tot de vakanties!

7 opmerkingen:

Anoniem zei

www.eleven.nu

Rene zei

Goed verhaal, wanneer gaan we?

Rene zei

Hmmm.. even testen of het nog werkt.

Anoniem zei

Prachtig, we hebben meteen met ons zessen een afspraak gemaakt om te gaan. Wonen nu bijna 20 jaar in Spanje en mijden met argwaan de vele toeristen zaken. Welkom.....welkom dus
Geweldig goed plan van een vriendin die jullie site las maar eens te gaan kijken.
En niet alleen kijken dus
Sukses gewenst !
Erna van der Geest

Rene zei

Leuk ! We horen graag hoe het is geweest. Veel plezier.

IT Transitions zei

Details luisteren nauw. Vandaag kan er zelfs geen
goededag vanaf. Heel jammer. Krijg niet het gevoel
hier de klant te zijn. Check Le Dauphine in Le Portet!

Echt een klasse apart

Frank zei

In het weekje dat wij in Moraira waren hebben we in diverse restaurants gegeten. Nergens hebben we echt slecht gegeten. Er was wel een duidelijk verschil in kwaliteit. De laatste avond hebben we gegeten in Eleven. Allen (zes personen) waren onder de indruk van de presentatie en de smaak van het eten. Wij kunnne Eleven dan ook van harte aanbevelen!