zaterdag, september 24, 2005

De Sushi Lounge te Den Bosch

The Sushi Lounge, Korte Putstraat te Den Bosch

Eten/Drinken: 6
Bediening: 6
Sfeer: 5
Prijs: 7

Beschrijving:

Je wilt sushi eten in Den Bosch. Je gaat wat marktonderzoek doen en verneemt de opties: Shiro (link gaat naar eerdere recensie op www.eetclub.com) is de beste tent in Den Bosch, De Sushi Lounge wordt genoemd als 2e keus en De Pettelaar is de beste derde. OK, we gaan naar De Sushi Lounge, niet te chic, niet te moeilijk, gewoon lekker sushi eten met veel witte wijn erbij en lekker veel mensen. Want veel mensen dat mag je verwachten op zaterdag avond in een restaurant in de Korte Put straat te Den Bosch. Voor diegenen die de Korte Putstraat niet kennen, dit is de straat met tientallen restaurants en cafes midden in Den Bosch (achter de Parade). Een zaterdagavond in de Korte Putstraat staat garant voor veel mensen in een leuke uitgaanssfeer.

Binnenkomen in de Sushi Lounge is verrassend. Je denkt dat je een compleet restaurant inloopt, maar het is slechts een soort bar met een trap naar boven. Jammer is dat op de bar daar beneden diverse borden met frites en kroketten staan (helaas al enige uren!). Op de eerste verdieping vindt je een leuk restaurant met een prima inrichting. Er is een bar met een lopende band waarop sushi gerechten voorbij komen. Van deze band kun je gewoon eten, en later afrekenen wat je gegeten hebt. Jammer is dat er niemand zit, en dat er ook niemand achter de bar staat. Het concept is dus leuk, maar dan biedt zo'n lopende band dus erg weinig vertier.

Dan maar in het restaurant zitten, maar jammer daar zit ook niemand. Dit is een slecht voorteken. Gelukkig hebben we goede zin en is het een leuke avond, dus we gaan lekker naar buiten (helaas zonder verwarmingen). Buiten zitten geeft een fantastisch beeld over de toplocatie met een continue stroom van mensen.

Als je sushi gaat eten denk je altijd even of de sushi wel vers is. Helaas dit is niet het geval. Het assortiment sushi is veel te summier en de kwaliteit is ver beneden peil. De bediening probeert er het beste van te maken maar ze weten dat de tent failliet gaat en dat merk je dus ook. Zo'n locatie kost een stevige huur en dat verdient men niet terug met baggervoer en 10 gasten.

De wijnkaart is leuk. Onze wijnkeuze is echter niet beschikbaar. Kan gebeuren dus we bestellen een Chablis die helaas echt niet te drinken is. De serveerster probeert er nog steeds het beste van te maken, maar ze heeft al serieus moeite met het openen van de fles.

Omdat het wat kouder wordt bestellen we een warm voorgerecht, te weten een scala van Japanse voorgerechten. De schaal ziet er geweldig uit, maar de kwaliteit valt tegen, tenzij je van veel vet aan je vlees houdt.

De lang verwachtte schaal sushi ziet er ook uit maar we hadden toch echt iets anders besteld. De sushi lijkt niet op de plaatjes op de menu kaart. We beginnen echter vol goede moed aan deze schaal maar na enkele hapjes geven we de moed op en vragen we de rekening.

Tja, je kunt natuurlijk niet altijd geluk hebben bij de keuze van een restaurant maar zo slecht, dat maak je nu ook niet zo vaak mee. Het lijkt onmogelijk voor dit restaurant om ooit een cent te verdienen. Blijkbaar heeft men andere belangen. Dit ruikt naar witwas praktijken.

Een avond om snel te vergeten. Naar dit restaurant gaan we nooit meer. Volgende keer toch maar gewoon naar Shiro die me ook was aanbevolen. Ach, vergissen is menselijk en eigenwijs zijn ook.

Diederik

2 opmerkingen:

Rene zei

Zal ik het zeggen..
Zou ik dat wel doen...

Ja, Ik zei toch dat je shiro moest kiezen :)

Anoniem zei

Ik ben er pas nog geweest aug 2008 en kreeg een heel vies bordje het eten was oke maar net iets te duur.
Sfeer is er inderdaad niet en de bediening is ook niet van Joepie we gaan er iets van maken