zondag, april 09, 2006

Feesterij 't Tunneke...en dat hebben we geweten !

Feesterij het Tunneke, Boschweg 25, 5481 EB Schijndel.
All-inclusive feesten
Eten/Drinken: Cijfer 7/9,5
Bediening:Voornamelijk zelfbediening, perfect dus.
Sfeer:Personeelsfeest van de vrijwillige brandweer
Prijs: 59E p.p all-inclusive

Beschrijving: Om te beginnen, ouwe sluipschutter, Bedankt! Seau, dat valt niet mee. De dag na het Tunneke is niet een van de makkelijkste.

Een avond Tunneke lijkt wel een begrip te zijn. Ongelovelijk hoeveel mensen deze tent kennen. Op een door-de-weekse avond staan er met gemak 8 touringcars voor de deur. Dorstige en hongerige hordes verdringen zich voor de deur om toch maar niets van de kostbare tijd verloren te laten gaan. De deur gaat om 19:30 open en om stipt 20:00 barst het feeest los. Aangezien in een halfuur ongeveer 400 mensen naar binnen moeten is een flinke rij buiten geen uitzondering. Het entertainment begint al buiten tijdens het wachten. We zijn op uitnodiging en de gastheer heeft gekozen voor het moord thema. Ik krijg een beetje het holle bolle gijs efteling gevoel. Bier hier, Bier hier! Diverse acteurs zorgen voor de moord-sfeer, je moet er van houden. Als je ze weinig aandacht geeft dan houden ze zich redelijk afzijdig.

Eindelijk, 20:05, de bar is open. Bier, fris, wijn en binnenlands gedestileerd staan klaar voor zelfbediening. Een kleine tip, bij binnenkomst staat er een mok op tafel, deze is eigelijk voor de soep, skip de soep en bewaar deze mok voor de drank. Eigenlijk is het de bedoeling dat je drinkt uit een soort van stenen kelkje met de inhoud van een vingerdopje. Verlies deze mok dan ook niet meer uit het oog, want voordat je het weet is hij weg. Regels zijn regels. Ik vermoed dat de reden achter deze kleine kelkjes is dat men minder drinkt. Wat ik dan echter niet begrijp is dat er geen computertaps zijn, met als resultaat flinke verspilling.

Goed, de soep hebben we geskipped, was overigens champignonsoep. Blijkbaar hebben ze voldoende bars want er is nooit een wachtrij. Ik zie iedereen prutsen om dat achterlijke kelkje vol te tappen, ik geniffel en prijs me gelukkig met mijn mok.
Om wachtrijen bij het buffet te voorkomen roept men tafel voor tafel om te eten. Een stukje roastbeef met rode wijn saus is het tussengerecht. Niets mis mee. Daarna volgt bier, bier en nog meer bier. Het hoofdbuffet bestaat uit diverse salades en het vlees of vis word op verzoek gebakken. Geen spannende zaken maar gewoon een goed buffet met voor iederen wat wils. Daarna volgt nog meer bier, de muziek gaat harder en voordat we het weten is er een spontane polonaise. Tijd om te gaan. Een avond tunneke, je moet er van houden...

PS. Het dagelijks eetfotoforum is begonnen

Geen opmerkingen: