donderdag, juni 14, 2007

Van rose naar bubbels..

Het is weer bijna zomer! Na een prachtige lente, kunnen we ons nu gaan opmaken voor een prachtige zomer. De tijd van het jaar om heerlijk aan het zwembad of strand te zitten met een drankje.

Na jaren van dominantie, lijkt het erop dat de Rose plaats zal moeten maken voor de Prosecco, vino frizzante oftewel bubbels. Je ziet ze tegenwoordig overal, in de horeca nog redelijk moeilijk verkrijgbaar, maar in de supermarkten nemen ze steeds meer schapruimte in.

Bij onverwacht bezoek op zondag ben ik even naar de AH "to go" op het station gereden. Bij de kassa verkopen ze al geruime tijd gekoelde flessen wijn, echter tegenwoordig ook Prosecco. De gekoelde flessen van het merk "la Pieve" nemen bijna de gehele koelkast in beslag. Blijkbaar is het inderdaad populair aan het worden. Gezien het feit dat deze gekoeld zijn neem ik een aantal flessen mee. Bij thuiskomst valt mij op dat je voor het openen van deze flessen wel een kurkentrekker nodig hebt. Wil je deze dus nuttigen in het Vondelpark, vergeet dan de opener niet.

Wat mag je nu verwachten van een Prosecco (gekoeld) onder de 5 euro? Wel, dit is een uitstekend alternatief voor de Rose. Het presenteert fantastisch, drinkt heerlijk weg (10%), licht fruitig echter wel droog genoeg. Kortom, een uitstekend alternatief !

PS. Voor de mensen die wat willen uitproberen met Prosecco, koop een bak citroen sorbetijs en een fles stoli. Mix nu een halve liter sorbetijs met 1 fles Prosecco en 6 borrels (4cl) Stoli. Proost!

4 opmerkingen:

Guillaume zei

Net terug uit het land van de echte bubbels! Waar we natuurlijk uitstekend van genoten hebben... Site ziet er he-le-maal super uit!!

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk! Bubbels rock ;-)

Anoniem zei

Ziet er goed uihuit!!!

Rene zei

Dank, maar jij kan mij vast nog helpen om de puntjes op de i te zetten :)