vrijdag, oktober 10, 2008

Verse friet met Bea

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Bearnaise is echt wel een gevorderden-saus hoor! Lastig!

Anoniem zei

Gewoon een kwestie van vaak maken. Rustig opkloppen, voorzichtig met de temperatuur en dan kan er eigenlijk niets mis gaan.

"Breng het water met de azijn aan de kook. Maak ondertussen de sjalotjes schoon en hak ze fijn. Kneus de peperkorrels. Voeg de sjalotjes, peper en laurier bij het vocht en laat het 1/3 reduceren. Passeer het vocht en laat het wat afkoelen. Voeg er dan de dooiers bij. Smelt de boter maar laat ze niet heet worden. Zet de pan met de eierdooiers au bain marie. Klop de compositie met de garde totdat de dooiers gaan binden. Voeg dan onder stevig kloppen langzaam de gesmolten boter toe. Er moet nu een dikke saus ontstaan, die de consistentie van een mayonaise heeft. Ben voorzichtig met het vuur, want iets te veel warmte doet de saus schiften. Hak de dragon en de kervel fijn. Voeg deze bij de saus en breng deze verder op smaak ."