maandag, augustus 14, 2006

La Riva, Antwerpen (B)

Restaurant La Riva, Londonstraat 52, 2000 Antwerpen (België)
Eten/Drinken: Cijfer 9/9
Bediening: Uiterst vriendelijk, attent en snel
Sfeer: Bijzonder fraaie aankleding, hier is nergens op beknibbeld!
Prijs: Passend bij de kwaliteit

Beschrijving:

Het is altijd gezellig om met vrienden ergens lekker een avondje te gaan tafelen. Afgelopen vrijdag togen wij naar Antwerpen, om daar kennis te maken met het lekkers dat La Riva ons te bieden heeft. De ontvangst was al meteen helemaal goed. Bij de ingang een soort van lessenaartje waarachter een bevallige dame die de reserveringen regelt. Aangezien ons gezelschap nog niet is gearriveerd krijgen we een kaartje met daarop ons tafelnummer, en worden we vriendelijk uitgenodigd om aan de bar vast een aperitiefje te drinken. Zittend aan de bar kunnen we de zaak eens goed in ons opnemen. Wat een prachtig etablissement zeg! Het blijkt te gaan om een oude 'opvangruimte' voor Antwerpse havenwerkers. Het gebouw stamt uit 1908 en is in de afgelopen jaren bijzonder fraai gerestaureerd. Hier is zeker niet op een paar euro gekeken! Er is gewerkt met fraaie natuursteenmozaiek, en de wanden zijn afgewerkt met een prachtig donkergrijs, linnenachtig behang. Helemaal bij de tijd en vooral bijzonder mooi! Na aankomst van ons gezelschap kunnen we een blik werpen op het menu. Het menu leert mij dat men hier niet voor kwantiteit gaat maar voor kwaliteit. Er staan niet heel veel gerechten op de kaart, maar er staat wel heel veel lekkers tussen, snapt u 'm? Ook de wijnkaart biedt veel keus, ook voor de verwende en doorgewinterde wijndrinker. Diverse Grand Crus Classé, 1er Grand Crus etc. kunnen op de kaart worden gevonden. Zo ver gaan wij vanavond niet, en kiezen voor een mooie italiaanse witte wijn. Maar niet voordat we lekker een fles Champagne laten opentrekken. Onze keuze is gevallen op een Pommery champagne en deze voldoet - zoals verwacht - uitstekend.
Genietend van ons glas sprankelend vocht, worden de voorgerechten geserveerd. Ik ben in België, dus wat eet je daar anders dan huisgemaakte garnaalkroketten als voorgerecht? Deze worden vergezeld van een kleine Ceasar Salad met grijze garnaaltjes en smaken uitstekend. Mijn tafelgenoten hebben o.a. Sashimi van Tonijn (2x) en een groene salade. Ik hoor ook van hen alleen positieve opmerkingen.
Na een prettige korte pauze worden ook de hoofdgerechten geserveerd. Wederom; ik ben in België dus wat eet je daar anders dan een "Filet Pure avec Sauce Bearnaise et des Pommes Frites"? Een uitstekend gegrilleerde Tournedos met (gelukkig) versgemaakte bearnaise en fantastische frieten en mayonnaise erbij, beiden eveneens huisgemaakt. Heerlijk! Verder zie ik nog zo'n Filet Pure, Tonijn au Poivre en een vegetarische Pasta op onze tafel staan. En ook bij de hoofdgerechten slechts lofzang.
Na het eten verzoek ik de bediening of we plaats kunnen nemen in de lounge, zodat we makkelijk kunnen zitten terwijl we ons nagerecht verorberen. Dat is gelukkig geen enkel probleem, dus niet veel later zit ik lekker makkelijk op een grote bank, genietend van mijn Dame Blanche (ik ben in België, dus wat neem je anders als nagerecht?). Leven als een god in België, dit.

Nagenietend met een dubbele espresso, kan ik niet anders concluderen dan dat we er weer een avond bijzonder lekker tafelen op hebben zitten. Dat bij vertrek ons vervoer het begaf en het uiteindelijk tot 04.00u heeft geduurd eer we weer veilig thuis waren blijkt achteraf toch bijzaak.
Ook de prachtige ambiance, het kwalitatief goede eten en drinken en de vriendelijke en snelle bediening hebben een bijdrage geleverd aan onze goede ervaring. Maar juist door het bijzonder prettige gezelschap (Jongens bedankt! Wat hebben we het toch altijd weer gezellig met jullie!!) is dit een avond geweest om niet snel te vergeten, en daar draait het in hoofdzaak natuurlijk om.

1 opmerking:

Rene zei

Nou Nou... De Heren van het goede leven :) Hier is, zo te lezen, helemaal niets mis mee.