zaterdag, april 23, 2005

De Gertruda Hoeve (Son en Breugel)

Restaurant De Gertruda Hoeve, van den Elsenlaan 23, 5694 ND, Son en Breugel

Eten/Drinken: 8/8
Bediening: Correct, aanwezig wanneer nodig, zakelijk doch vriendelijk
Sfeer: Prachtige oude boerderij, ingetogen maar toch gezellig
Prijs: Het hogere segment, met goede prijs/kwaliteit verhouding.

Beschrijving: In Breugel, aan de rand van een woonwijk, ligt deze prachtig boerderij verscholen. Het is even zoeken maar meer dan de moeite waard. Parkeren is geen probleem op de ruime eigen parkeerplaats. Bij goed weer bestaat ook de mogelijkheid om buiten te eten. De keuken is het domein van chefkok/eigenaar Evert Thielen en het restaurant is in handen van zijn vrouw Marlies.

Wij zijn er voor de lunch, jammer genoeg hebben we wat weinig tijd en zal het dus moet blijven bij alleen een hoofdgerecht. Het gevolg hiervan is wel dat ik nog een keer terug moet om het heerlijk ogende voorgerecht Pastrami van wagyu rund met ganzenleverkrullen te proeven. Deze, japans klinkende, wagyu runderen moeten toch wel iets speciaals zijn. Althans, het vlees wat er vanaf komt. Voor alle mensen die geen ganzenlever meer eten, sorry ik vind het veel te lekker om het laten staan. Mijn keuze voor het hoofdgerecht valt op seizoensgerecht van lam met asperges. De asperges waren boterzacht en het lam goed van smaak overgoten met een heeerlijk sali (?) saus. Een goed en eerlijk gerecht waarbij de witte huiswijn lekker smaakte. Perfect voor de lunch.

Wie door het bovenstaande gerecht misschien een eenvoudige keuken vermoed, zit op het verkeerde spoor. De kaart geeft meer dan voldoende mogelijkheden om hier op een lange culinaire ontdekkingsreis te gaan. Mij zie je hier nog zeker een keer terug.

1 opmerking:

Rene zei

Nu op www.eetclub.com