zondag, mei 14, 2006

Moederdag bij Orient Plaza in Nijmegen

Orient Plaza, Kerkenbos 1017, 6546 BB Nijmegen
Eten/Drinken: Cijfer 7/8,5
Bediening:Niet mis mee, snel
Sfeer:Chinees, maar vooral heel groot !
Prijs:Standaard prijzen

Beschrijving: Onverwacht besluiten we toch even een hapje te gaan eten. Waar maak je nog kans, zonder reservering op moederdag? Bij de chinees! Nu is Orient Plaze nu niet zomaar een chinees. Dit is een aziatische foodcourt. Diverse verdiepingen bieden elk wat wils. Van Indisch, Kantonees, traditioneel Chinees tot het bekende japanse bakplaat gegoochel.

Wij hebben nog een tafel voor zes in de Chineese afdeling. Wat meteen opvalt is de beperkte kaart. Geen lange lijsten, echter een goede selectie uit het standaard assortiment. Als voorgerecht kies ik voor de gefrituurde pasteitjes gevuld met vlees en een aparte saus(?). Dit is niet mijn bevinding echter de vermelding op de kaart. Nadat het proeven van het gerecht, ben ik blij dat er zo'n aparte (lees:heet) saus bij zit, want aan het pasteitje zit, naast het frietvet, geen smaak .

Gelukkig maakt het hoofdgerecht, Peking eend naturel, veel goed. Met veel geschuif, toch alles op tafel. Dit restaurant bewijst maar weer eens dat een goed gezelschap belangrijker is dan top eten. Het was weer gezellig..

2 opmerkingen:

Guillaume zei

Je ziet het, ook in dit geval geldt: "Het vet maakt het pasteitje" :-)

Rene zei

Hehehehe.. Ik was hem al bijna vergeten.