dinsdag, mei 16, 2006

Sluipschutter's recept..


Wat kan een oude sluipschutter het beste koken? Inderdaad, een ovenschotel met bloemkool. Dit alles op smaak gebracht met een heerlijk ham/kaas sausje, afgedekt met een laag gekruid gehakt en wat geraspte kaas. Even in de oven en smakelijk eten! PS. Voor de kleur ziet u ook nog wat brocolie, maar die mag u gerust achterwege laten.

3 opmerkingen:

Guillaume zei

Hehehe...! En heb jij ook geen pannen viesgemaakt bij het koken?

Rene zei

Inderdaad, gewoon alles op het aanrecht warm kneden, daarna alles in een schaal flikkeren en een doekje over het aanrecht en klaar is kees..

Anoniem zei

Heren en Dames, even u aandacht. Aan mij rechterzijde zit op dit moment de echte, the one and only, sluipschutter! Het schijnt dat de redactie niet nauwkeurig te werk is gegaan met het befaamde hoor en wederhoor. Daarom hierbij de officiele reactie en recept van de sluipschutter.

"Enorme teleurstelling trof mijn hart bij het lezen van het bovenstaande... Het lijkt totaal niet op het origineel". Daarom hierbij het verhaal van de ware sluipschutterschotel;

Shoppinglist 4 personen (kleine eters);
2 x fles witte wijn
1 x grote bloemkool
1 x 250ml Creme Fraiche
500 gr. Half om Half gehakt
2 x ei
2 x Zakje honig room saus
1 x pakje mosterd kaas +/- 200 gr.
Kraanwater
Een flinke dot grove mosterd
Ovenschaal en aluminiumfolie

De bereiding (15 min werk en 45 min wachten);

We openen de witte wijn en schenken, naar gelang het aantal gasten, de glazen vol. We spoelen de bloemkool en verdelen hem in hap klare roosjes. Deze koken we beet-gaar (dwz, Geen PAP!). Dan komt het geheim van de sluipschutter; De saus ! De saus maaakt men door 1 1/2 zakje (merk onbelangrijk, C1000 heeft de voorkeur) te maken volgens recept op het pakje. Hierbij voege men de beker room en twee flinke eetlepels mosterd toe. 2/3 van dit mengsel giet je in de ovenschaal. De afgegoten bloemkool leg je hierin. Dan maak je van het het gehakt een mengsel met 2 ei-dooiers en het overgebleven 1/2 zakje van de roomsaus een fijne pannekoek ter grote van de gebruikte schaal. Deze pannekoek leggen we over de bloemkooltjap. Daarover gieten we de overgebleven 1/3 saus. Om het geheel lekker af te dekken gebruiken we de plakken mosterdkaas. De hoeveelheid is naar keuze. Denk aan de temperatuur bij het bereiden. Teveel kaas kan de boel vernagelen...

Verwarm de oven op 200C, pak de schotel in folie, de matte kant buiten, en geef het minimaal 50 minuten op 200C om te garen. Het gerecht is klaar als het gehakt gaar is. Indien er nog een bijgerecht gewenst is dan adviseren wij een gekookte aardappel of een lichte salade.. tot zover de update