dinsdag, september 23, 2008

Hoe maak ik: Sirloin Pie? (deel 1)

Als ik moet uitleggen wat Sirloin en Pie is, dan moet je deze clinic absoluut volgen. Het is tenslotte herfst. We maken dus vandaag een heerlijk pie voor twee. We starten met het snijden van 350gr runderlenden (inderdaad, Sirloin). Deze mag je opsnijden in blokjes naar keuze. Meer bite na het stoven? Snij ze dan iets groter. Niet te zuinig met de roomboter en dicht schroeien maar.

Terwijl deze jongens heerlijk sidderen (niet sudderen!) in de pan, snijden we snel even een bos bosui, het witte gedeelte van een prei, halve ui (rood is lekkerder, maar niet voorhanden) en een paar tenen knoflook (hoeveelheid naar smaak en aantal afspraken)

Alles wat je net hebt gesneden mag je als het vlees lekker bruin is, erbij gooien en lekker fruiten totdat de prei en ui een glazig is.

Het geheel mag nu even lekker stoven in een fles West Malle dubbel. Voor mijn persoonlijke smaak mag daar een heel klein beetje chilli peper bij.


Dit alles laten we even lekker sudderen voor een ongeveer een uurtje. Niet te lang, anders krijg je heerlijke hache, ook lekker ;)

Geen opmerkingen: